Jenkei Dániel, 2021.02.08. | Birkózás

Világbajnok birkózónőnk, Sastin Marianna egy roppant hasznos, tíznapos nemzetközi edzőtáboron van túl, és optimistán tekint a következő hónapokra, amelyek során szeretne minél jobban felkészülni a tokiói olimpiára.

A számunkra nehezen kimondható nevű lengyelországi Szczrykben készült 10 napon át Sastin Marianna, ahol volt lehetősége lengyel, svéd, olasz, cseh, szlovák, sőt még indiai birkózónőkkel is gyakorolnia.

Ahogy edzője és férje, Wöller Ákos fogalmazott, a lengyelek valamennyi olimpiai edzőtábora minden igényt kielégítő, egy helyen tudnak birkózni, kondizni, étkezni, de uszoda, szauna, vagy éppen hidromasszázs is a sportolók rendelkezésére áll. Azt pedig már szinte hozzá sem kell tenni, hogy mindent a koronavírus kapcsán elvárt óvintézkedések betartása mellett tudtak használni a versenyzők.

- Novemberben voltunk már egyszer Lengyelországban, akkor merült fel egy újabb edzőtábor gondolata január végére. Szczryk 400 kilométerre van Budapesttől, így kisbusszal könnyen megoldható az utazás, ami sokat számít most, amikor a légiközlekedés nem éppen egyszerű. Az első napokban nagy hó volt kint, de végül a hazautat ez már nem nehezítette meg, addig megérkezett oda is a felmelegedés – mondta el Marianna honlapunknak.

 


 

- Teljesen más így készülni, egészen új ingerek értek ebben a tíz napban, otthon nem tudok ilyen változatos partnerekkel birkózni. Ennek érdekében az erősítő részből kicsit vissza is vettünk kint, és nagyobb hangsúlyt kapott a birkózás és a technika fejlesztése. Kifejezetten jó állapotban érzem magam mentálisan és fizikálisan, és abszolút optimista vagyok, úgy készülök, hogy lesz olimpia. Ha élsportolóként nem így állnék hozzá, akkor nem is lenne értelme csinálnom – fűzte hozzá világbajnoknőnk.

Ami pedig a versenynaptárat illeti, április végén a tervek szerint Varsóban Európa-bajnokságot rendeznek, illetve egy kijevi és római nemzetközi verseny is tervben van még előtte Marianna számára. Más kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben a kijevi repülőút például 6-7 órára nyúlhat, hiszen csak Frankfurton vagy Amszterdamon keresztül érhető el Budapestről az ukrán főváros.


Hirdetések