Gy. Szabó Csilla, 2021.01.16. | Kosárlabda

Ebben a szezonban másodszor is legyőzték akadémistáink a TF-BP-gárdáját. Októberben tizennyolc, szombaton pedig tizenhét ponttal bizonyultak jobbnak náluk.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 16. forduló.

TF-BP – Vasas Akadémia 71-88 (18-19, 9-22, 21-27, 23-20)

TF-BP: Somogyfoki (11/3), Kerkai (16/3), Szántó (12/6), Karosi (9/3), Nagy (5/3). Csere: Csík (8), Rozs (4), Timkó (6), Magda.

Vasas: Boros (22/9 ), Moravcsik (9/6), Radics (9), Kelenföldi (6), Debreceni (7). Csere: Farkas (12/12), Krasovec (15/3), Barócsi (2), Dormán (6).


Remekül kezdtek akadémistáink a TF csapata ellen, Radics, Debreceni és Moravcsik révén már az első perc végén 6-0-ra vezettek. A házigazdák azonban nem hagyták annyiban a dolgot, egyenlítettek, majd többször is átvették a vezetést. Farkas Attila távoli sikeres dobásának köszönhetően azonban egy pontos Vasas előnnyel zárult az első játékrész. A következőt azonban már jelentős fölénnyel hozták kosárlabdázóink, a harmadik végére pedig már húsz pontra nőtt az előnyük.

Az akadémisták jobbak voltak a lepattanók szedésében, különösen támadásban, összességében jóval kevesebb hibával játszottak ellenfelüknél. Az utolsó negyedben a TF játékosai mindent megpróbáltak az egyenlítésért, ám hátrányukat nem sikerült ledolgozniuk. Végül az októberihez hasonlóan nagy arányú Vasas-győzelem született. Boros Márk az egész mezőnyből kiemelkedett remek teljesítményével, Farkas Attila pedig egyszer sem hibázott a hárompontos kísérletek során.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Szakmai szempontból nagyon furcsa mérkőzés volt a mai. Nem számítottam rá, hogy a TF zónával próbálja lassítani a játékot, ez a húzás mégsem nekik, hanem nekünk kedvezett. A második félidőben, amikor az atlétikusabb stílusuknak megfelelő játékot játszották, közelebb is tudtak jönni hozzánk. A mérkőzés sorsa azonban már az első félidőben eldőlt a javunkra.”

Barócsi Ádám, a Vasas Akadémia játékosa:

„A támadó lepattanókkal tudtuk kezünkben tartani a mérkőzést, miközben a TF-nek nem sikerült a zónavédekezéssel kizökkenteni minket a saját ritmusunkból. Végre volt egy olyan találkozónk, amit jól kezdtünk. A fiatal játékosainkat is dicséret illeti, mert hasznosan szálltak be a meccsbe.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések