Gy. Szabó Csilla, 2021.01.09. | Kosárlabda

Egy szenzációs harmadik negyednek köszönhetően akadémistáink fordítottak a MAFC ellen és végül tizenöt ponttal nyerték a szombati bajnoki mérkőzést.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 15. forduló.

Vasas Akadémia – MAFC 101-86 (25-25, 12-27, 35-9, 29-25)

Vasas: Boros (30/9), Kelenföldi (20/3), Moravcsik (9/6), Debreceni (11), Radics (3). Csere: Farkas (7/3), Dormán (6/), Krasovec (13), Steier (2).

MAFC: Herló (6/6), Polgárdy (22/6), Tóth (20/3), Csapai (20), Biber 5. Csere: Pfandler, Komma (8), Németh (5).


Egyre jobban magára talál férfi együttesünk a koronavírus-járvány miatti kényszerpihenőt követően, s erre a MAFC elleni győzelem a legjobb bizonyíték. No persze, volt némi izgalom a találkozó elején, hiszen a második negyedben tizenöt ponttal húztak el a vendégek. A pihenőt követően azonban fantasztikus harmadik negyedet produkáltak akadémistáink, remek védekezéssel szinte esélyt sem adtak a műegyetemistáknak. Itt fordult meg a mérkőzés sorsa, s maradt ugyan a tizenöt pontos különbség, de már a mi javunkra.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője: Számunkra nagyon furcsán és kedvezőtlenül alakult az első félidő, ezért kicsit kiábrándultnak is éreztem magam. A szünetben mégis azt kértem a srácoktól, hogy a harmadik és negyedik negyedet nyolc-nyolc ponttal nyerjük meg! Ez a cél. Rutinosabb játékosaink ennek megfelelően a harmadik negyedben megadták a védekezés alap hangját, majd a többiek is fokozatosan csatlakoztak hozzájuk, s végül szenzációs játékrészt produkáltak. Ebben a szezonban először volt olyannyira éles a csapat védekezése, mint ahogy azt a gyakorlásokon megszoktuk. Ahogy mi feljavultunk, az addig jól játszó MAFC úgy esett vissza, de ez semmit nem von le a játékosaim érdeméből. Nagyon nehéz mérkőzés volt és gratulálok a srácoknak, hogy így sikerült nyernünk.

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések