Gy. Szabó Csilla, 2021.01.09. | Kosárlabda

A rendes játékidőben nem bírtak akadémistáink a vendég Csata játékosaival, ám a hosszabbításban már egyértelműen jobbak voltak.

NŐI NBI/A, 20. forduló.
Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata 88-83 (15-22, 20-21, 22-15, 18-17, 13-8)


Vasas: Fraser (34), Bach (7/3), Papp (23/9), Madár E. (4), Tóth (6). Csere: Smailbegovic (7/6), Budácsik (5/3), Szerencsés (2), Madár K.

Ludovika: Horváth (19/9), Mányoky (23/12), Zempare (21), Böröndy (14/3), Hegedüs. Csere: Angyal (4), Toman, Gyöngyösi (2).


Kemény mérkőzésre számított Milos Pavlovic a Ludovika-FCSM Csata ellen, s a szakember szavai be is igazolódtak, hiszen a rendes játékidőben 75-75-ös döntetlen született. Az eddig meggyőző teljesítményt produkáló és a tabella 5. helyén álló vendégek még úgy is nagyon veszélyes ellenfélnek tűntek, hogy ezen a fontos találkozón is nélkülözniük kellett Lelik Rékát, aki egy hónapja nem lépett már pályára a bajnokságban. A Csata remekül kezdett Pasaréten, az első negyedben hét, a másodikban pedig egy pontos előnyre tett szert. A félidőt követően szerencsére fordult a kocka és előbb a hosszabbítást harcolták ki akadémistáink, majd a győzelmet is.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Az előzetes terveink szerint, agresszívan kezdtük a találkozót. Mégis vétettünk néhány olyan bosszantó hibát a meccs elején, amire külön felkészültünk. Ez nyilván növelte a vendégek önbizalmát, ezért kerültünk nehéz helyzetbe az első félidőben. A szünet után elsősorban a hozzáállásunkon változtattunk, arra kértem a lányokat, hogy mindent adjanak bele. Szerencsére hallgattak rám, s ennek megfelelően az irányítást is átvettük. Fárasztó és nehéz harc következett. Védekezésben és támadásban egyaránt a maximumot kellett nyújtanunk egy olyan mérkőzésen, amelyen egyetlen hiba sem volt megengedett. Jól reagáltunk az ellenfél taktikai változtatásaira, a kulcshelyzetekben pedig higgadtak tudtunk maradni. Gratulálok a Csatának, nekik is lett volna lehetőségük a győzelemre, ma azonban mi voltunk a szerencsésebbek.”

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Úgy álltunk neki ennek a meccsnek, bármi lesz is, nyerni akarunk. Voltak hullámvölgyeink, de nagyon örülök, hogy végül sikerült hosszabbításra hozni a találkozót. Hátrányból álltunk fel, a végsőkig küzdöttünk, ezért még értékesebb a győzelem.”

Foto:hunbasket


Hirdetések