B.V., 2021.01.06. | Jégkorong

A nyáron érkezett U16-os fiúegyüttesünkbe az olasz leány U18-as jégkorong-válogatott kapusa, Carlotte Regine. Jól érzi magát a Vasasban, sokat fejlődött, és a magyar nyelvvel is ismerkedik.

- Mikor érkeztél Magyarországra és hogy választottad a Vasast?

Először júliusban voltam Magyarországon, akkor volt néhány edzésem a csapattal, de utána a válogatott miatt hazautaztam Olaszországba, augusztus óta viszont újra Budapesten vagyok. Először 2017-ben a kanadai PeeWee-tornán találkoztam edzőmmel Hoffmann Attilával, aki a Vasassal ott volt. Majd 2019-ben Torinóban is látott egy tornán, akkor vettük fel a kapcsolatot, és végül idekerültem.

- Mi a véleményed eddig Magyarországról és a klubról?

Eddig azt tapasztaltam, hogy az emberek majdnem ugyanolyanok, mint otthon, Olaszországban, nagyon barátságosak és kedvesek. Budapesten júliusban voltam először, akkor láttam, hogy milyen gyönyörű ez a város. A klub nagyon jól szervezett, az edzők segítőkészek, felkészültek és mindig számíthatunk rájuk.

 

 

- Mennyire jössz ki jól a csapattársakkal?

A csapattársak a kezdetekkor kevesebbet beszéltek hozzám, de ez mostanra megváltozott, sokkal nyitottabbak lettek. És közben próbálok egy kicsit magyarul is tanulni, szóval szerintem ez is egyre könnyebb lesz.

- Mi az, amiben a legtöbbet fejlődtél a Vasasban?

Azt hiszem, a Magyarországon töltött idő alatt sikerült fejlesztenem a fizikai felkészülésemet és a technikámat is, de erre igazán jól csak az edzőim tudnának válaszolni.

- Szerepeltél tavaly januárban a lausanne-i téli ifjúsági olimpián. Milyen emlékek élnek benned arról a tornáról?

A tavaly januári ifjúsági olimpiai életem eddigi legnagyobb élménye volt, nagyon sokat tanultam ott, és a világ minden tájáról ismertem meg új embereket. Szerintem nagyon jó ötlet volt, hogy nemzetek közötti vegyes csapatokban szervezték a versenyt.

- Melyek a legnagyobb céljaid?

Egyszer szeretnék Kanadában vagy az Egyesült Államokban játszani és még több tapasztalatot szerezni, de a legnagyobb álmom, hogy ott lehessek a 2026-os milánói olimpián.


Hirdetések