B.V., 2020.12.23. | Ökölvívás

Az idén költözött haza Hollandiából, a Vasast választotta és az ősszel megnyerte első felnőtt magyar bajnoki címét. Ökölvívónkkal, Dudek Beátával beszélgettünk.

- Több mint egy hónap távlatából miként emlékszel vissza az országos bajnokságon aratott sikerre?

Nagyon jó érzés, hogy magyar bajnoknak tudhatom magamat, kemény felkészülés volt mögötte. Nemrég igazoltam a Vasasba, de a klub és a szakosztály mindenben támogatott, mindig biztosítottak partnereket, ennek is köszönhető, hogy ennyire jól tudtam bunyózni. Ilyen erős eredményre azért nem számítottam, az engem is meglepett, hogy a döntőben Beri Krisztina ellen is az összes menetet hoztam.

- Hollandiában is sikeres pályafutásod volt. Miért döntöttél a hazatérés és a Vasas mellett?

A párom már nagyon haza akart jönni, én pedig vele szerettem volna lenni. És azért a Vasas, mert az ország egyik legeredményesebb szakosztályáról van szó. Nem egy-vagy két országos bajnokot adott az utóbbi időben, zsinórban hetedszer lett a legeredményesebb hazai klub ökölvívásban. Azt gondolom, ez mindent elmond és természetesen egyáltalán nem bántam meg, hogy így döntöttem.

 

 

- Az élsport mellett dolgozol is. Mennyire nehéz a kettőt összeegyeztetni?

Egyáltalán nem könnyű, hétfőtől péntekig nyolctól ötig tart a munkaidőm a tizenegyedik kerületben. Onnan kell még átérnem a Fáy utcába az ötkor kezdődő edzésre, így majdnem mindig késem, amit nagyon nem szeretek, viszont az edzők és a versenyzők nagyon megértőek velem. Nem egyszer későbbre rakták az edzés kezdési időpontját, hogy én is maximálisan részt tudjak venni a munkában, ami nagyon jól esett.

- A koronavírus-járvány mennyire nehezítette meg a felkészülésedet?

Sajnos volt olyan időszak, amikor csak otthon edzhettem, de abban is nagyon segítőkész volt a csapat. Nem tudtam párban dolgozni, ami kontaktsportban eléggé problémás, de összeírtak nekem egy edzéstervet, amit otthon is tudtam végezni, és így sem volt unalmas a felkészülés.

- Mik a legfőbb céljaid 2021-re?

Volt szó arról, hogy januárban megyünk egy versenyre Szerbiába, de a járványhelyzetre való tekintettel azt a szövetség lemondta, így az eleje felkészüléssel és edzőtáborokkal telik majd. Az első komoly feladat a Bocskai-emlékverseny lesz Debrecenben. Aztán pedig a jelenlegi tervek szerint a tavasszal jöhet az olimpiai világkvalifikációs verseny, amelyen remélem, országos bajnokként 51 kg-ban én képviselhetem a magyar színeket.

Fotó: boxing.hu


Hirdetések