Jenkei Dániel, 2020.12.20. | Vívás

Újabb remeklés: a Vasas SC valamennyi első számú csapata érmes helyen zárt a vívó országos bajnokság zárónapján. Szilágyi Áron és Bakos Bálint így két-két bajnoki címmel zárja 2020-at.

Hagyományosan a vívó országos bajnokság zárónapján rendezik meg a csapatküzdelmeket, így volt ez a 2020-ban is.

Bátran kijelenthetjük, hogy férfi párbajtőrözőink ott folytatták, ahol szombaton abbahagyták az egyéniben, és összességében lehengerlő országos bajnokságot produkáltak idén.

A Nagy Dávid, Bakos Bálint, Koch Máté, Bányai Zsombor négyes viszonylag magabiztosan jutott el a döntőig, ahol következett az örökrivális Honvéd. A zászló sokáig nem a mieinknek állt, de a hajrában Koch Máté zseniális etapot produkálva gyakorlatilag megnyerte a mieinknek az országos bajnokságot. A Honvéd elleni döntő végül 38-33-as Vasas-győzelemmel ért véget.

Az pedig a hab a tortán, hogy a Vasas II. is felfért a dobogóra, miután a Bányai Botond, Fenyvesi Csaba, Buta Levente, Nagy Marcell összetételű csapatunk a bronzmeccsen legyőzte az Alba Regiát.

Halla Péter tanítványai számára igazán szép emlék lehet ez a két nap!


fotók: Vasas Attila


Ahogy a férfi kardozóink sem panaszkodhatnak, akik megvédték címüket, hiszen legyőzték a két nagy riválist, az elődöntőben az UTE-t, a fináléban pedig az MTK-t. Kellett ehhez, hogy ifjúsági olimpiai bajnokunk, Rabb Krisztián megvillanjon a döntő legfontosabb asszójában, és így előnnyel adja át a stafétát Szilágyi Áronnak, aki onnan már rutinmunkát végzett, még akkor is, ha a világbajnok Szatmári András állt vele szemben. Természetesen említsük meg az aranyérmes csapatunkból Galgóczy Tamás és Nagy Pál nevét is, akikre mindig lehet számítani a páston, és azon kívül egyaránt.
 


A vasasos hölgyeknél ezúttal a bronzérem volt a trendi, de ennek is nagyon lehetett örülni.

Kardcsapatunk (Katona Renáta, Báthory Kata, Beviz Dorottya és Missurai Pálma) az elődöntőben a BVSC-től kapott ki 45-41-re, hogy aztán egy ugyanilyen arányú sikerrel szerezzék meg a harmadik helyet az UTE ellen.
 


 

Női párbajtőrben is akadtak bőven izgalmak, a Szász-Kovács Emese, Fekete Bosziljka, Kardos Edina, Szenti-Bukócki Bianka négyes nagyon megszorította a négy között a BVSC-t, majd egy még izgalmasabb csatát produkált a Honvéddal. Szász-Kovács Emese előnnyel adta át a végén Kardos Edinának a fegyvert, akinek végül sikerült is ezt megtartania, és ez bizony dobogót ért.
 


Hirdetések