Gy. Szabó Csilla, 2020.11.14. | Kosárlabda

Két játékosa megbetegedése miatt karanténba vonult a Vasas Akadémia NBI/B-s férfi csapata, a soron következő, vasárnapi bajnokit pedig elhalasztották.

A Vasas Akadémia férfi NBI/B-s csapatának két játékosa lázasodott be péntek estére, amiről a szakosztály vezetősége haladéktalanul értesítette a bajnokságban soron következő ellenfelét, a Hübner Nyíregyháza BS együttesét. Az érintett játékosok tünetei miatt az egész gárdának önkéntes karanténba kellett vonulnia a megfelelő járványügyi intézkedésig. A jelenleg érvényben lévő MKOSZ szabályzat szerint ezért az U20-as csapatunkkal kellett volna kiállni vasárnap este, a Nyíregyháza ellen. Nyolcadik fordulós ellenfelünk azonban a lehető legsportszerűbben reagált az eseményekre, s jelezte, nem kíván könnyű győzelmet aratni, inkább elfogadja a találkozó elhalasztását.

Mindezek fényében a Vasas Akadémia a szövetséget is hivatalosan tájékoztatta a történtekről és kezdeményezte a mérkőzés későbbi időpontban való lejátszását, amelyet a nyíregyháziak azonnal el is fogadtak. Ennek alapján a versenyiroda elhalasztotta a meccset, amelynek új időpontjáról a játékosok teszteredményeinek függvényében döntenek.


Hirdetések