Gy. Szabó Csilla, 2020.11.11. | Curling

A Magyar Kupa hétvégi fordulójában a Vasas G-Force és a Vasas Lányok együttese egyaránt veretlen maradt, így pénteken egymás ellen játszik a két csapat a négy közé jutásért. A vesztes ezt követően az alsó ágról próbálhatja meg az elődöntőbe kerülést.

Különleges lebonyolítási rendszerrel, úgynevezett tripla KO-s szisztémával zajlik a curlingcsapatok idei Magyar Kupa sorozata. Az elmúlt hétvégét mindkét együttesünk, a Vasas G-Force és a Vasas Lányok egyaránt veretlenül zárta. Ebben a lebonyolításban ennek azért van különösen nagy jelentősége, mert három vereséget követően búcsúznak a csapatok a további küzdelmektől.

Miután mindkét Vasas egység megnyerte találkozóit az elmúlt hétvégén megrendezett fordulóban, a folytatásban, vagyis pénteken, egymás ellen mérhetik össze tudásukat. Aki nyer, annak már biztos helye lesz a legjobb négy között. A vesztesnek ezt követően olyan ellenfelei lesznek, akik korábban már kikaptak és az alsó ágról próbálnak ismét a győztes ek közé kerülni. Közöttük lesz például a válogatottak sorát felvonultató UTE Team Palancsa is, amelyet éppen a Vasas G-Force gárdája győzőtt le 5-4 arányban utolsó találkozóján. Az eddigi remek szereplés ugyanakkor csak a pénteki győztes számára hozhat valódi megnyugvást.

„Nem játszottunk ugyan lehengerlően, de nagyon stabilak voltunk és a fontos pillanatokban jobban összpontosítottunk ellenfelünknél, ezért sikerült ilyen jól a Magyar Kupa első hétvégéje. Sokat segített, hogy Fóti Balázs személyében egy nagyon jó játékost kaptunk kölcsönbe, akivel pillanatok alatt sikerült összeszoknia a csapatnak. Pedig korábban sohasem játszottunk együtt. Amennyiben a jelenlegi helyzetben megtartják az újabb hétvégi fordulót, és nálunk is mindenki egészséges lesz, akkor természetesen a győzelem a célunk. Bár a Vasas Lányok nagyon erősnek tűnnek és remek formában játszanak” – összegezte a hétvégi sorozat tapasztalatait Szabó Gergely, a Vasas G-Force csapatkapitánya.

A hölgyekből álló Vasas egység is új felállásban lépett pályára a hétvégén, s három győzelmüknek köszönhetően mérkőzhetnek pénteken férfi csapatunk ellen, a legjobb négy közé jutás reményében:

„Új formációt próbáltunk ki, s bár a számszerű eredmény azt mutatja, hogy azonnal összeszoktunk, azért a valóságban sokkal árnyaltabb a helyzet – értékelte győzelmi sorozatukat Szentannai Ágnes a Vasas Lányok kapitánya. – Voltak nehéz meccsek, a teljes összhang kialakulásához ugyanis mindig idő kell. Azt is szem előtt tartottuk, hogy olyan játékosok lépjenek jégre, akik ebben a nehéz időszakban is vállalni tudják a mérkőzések és az edzések terhét. Összességében nagyon jó érzés volt együtt játszani, s bár a Magyar Kupa-részvételt most elsősorban gyakorlásként fogjuk fel, azért minél jobb eredményre törekszünk. Nem szoktunk a fiúk ellen játszani, de láttuk a meccseiket s nagyon erős ellenfélnek ígérkeznek. Kemény meccs lesz, az biztos!”

A pénteki Vasas G-Force – Vasas Lányok találkozó ugyan még nem dönt a végső sorrendet illetően, ám mindenképpen nehezebb helyzetbe hozza majd a vesztest. Utóbbi ezzel ugyanis az alsó ágra kerül, ahonnan több mérkőzéssel juthat csak vissza a legjobbak közé. A napi több mérkőzés lejátszása pedig nemcsak a játéktudást teszi próbára, de a kitartást és az állóképességet is.

Magyar Kupa 2020.
Első hétvége:

Vasas Lányok – UTE United Leads 8-0, Vasas Lányok – SSC Férfiak 5-2, Vasas Lányok – FTC Girl Jam 7-6.
Vasas G-Force – SSC Nők 9-4, Vasas G-Force – UTE Team Palancsa 5-4.
Vasas Lányok: Szentannai Ágnes, Szekeres Ildikó, Nagy Laura Karolina, Joó Linda, Nagy Lola, Nagy Gyöngyi. Edző: Jakab Zoltán
Vasas G-Force: Lados Tamás, Major Gergely, Szarvas Gábor, Szabó Gergely, Major-Zéman Adrienn, Fóti Balázs.

(Major-Zéman Adrienn felvételén a szeptemberi ob-n harmadik helyen végzett G-Force csapata bronzéremmel a nyakában, még Fóti Balázs nélkül)


Hirdetések