B.V., 2020.11.10. | Judo

Csaknem kilenc hónap után vívott tétmérkőzést judósunk, Beringer Fatime: 48 kg-ban a hetedik helyen végzett a horvátországi Porecben zajló U23-as Európa-bajnokságon, és a nyitó nap legeredményesebb magyar versenyzője lett.

A 21 esztendős Vasas-versenyző, Beringer Fatime erőnyerőként kezdett, majd az osztrák Springer felett aratott ippongyőzelme azt jelentette, hogy mindjárt a legjobb nyolc közé jutott.

A kétszeres junior-világbajnoki hetedi helyezett sportoló legutóbb télen vívhatott igazi tétmeccset, miután megnyerte a felnőtt országos bajnokságot súlycsoportjában (48 kg), a pozsonyi European Open-versenyen az első körben vereséget szenvedett – még február közepén.

Kilenc hónap után tehát győzelemmel tért vissza, ám a második siker már sajnos nem jött össze. A spanyolok 21 éves versenyzője ifjúsági Európa-bajnok versenyzője, Lapuerta Coma ellen, bár nagyot harcolt, Fatime, végül csaknem hatperces, aranypontos csatában vazarival maradt alul.

A vigaszágon a francia Blandine Pont következett. Az ellenfél már a felnőttmezőnyben is letette a névjegyét, tavaly két European Open-eseményt is megnyert. Ellene sem sikerült borítani a papírormát, így Beringer a nap legjobb magyar versenyzőjeként a hetedik helyen zárta a horvátországi kontinensbajnokságot. -

1. forduló: Beringer Fatime erőnyerő
2. forduló: Beringer Fatime-Jacqueline Springer (osztrák) 10-0
Negyeddöntő: Beringer Fatime-Mireia Lapuerta Comas (spanyol) aranyponttal 0-7
A vigaszágon: Beringer Fatime-Blandine Pont (francia) 0-10

 

 

- Mennyire vagy elégedett a hétfői teljesítményeddel?

- Úgy érzem, hogy a mostani helyzethez képest jól küzdöttem, és megtettem minden tőlem telhetőt, de azért van bennem hiányérzet is. Szerettem volna, ha jobban sikerül, és megverem a spanyol ellenfelemet is, sajnálom, hogy csak egy hetedik helyet tudtam így összeszedni. Ugyanakkor tisztában vagyok a helyzetemmel, nem volt lehetőségem normálisan felkészülni, hiszen önkéntes karanténba kerültem, majd közvetlenül utána újra… A vírus nagyon megnehezítette a felkészülést, sőt jó formán nem is tudtam felkészülni, sem edzeni, hiszen a protokollt be kellett tartani. Nem indulhattam a korosztályos országos bajnokságomon es az itthon megrendezett Grand Slam-versenyen sem. Az Eb előtt másfél-két hetem volt felkészülni, és ha ezt nézzük, akkor elégedett vagyok magammal, de nem teljesen, mert mindenki éremért megy. Viszont még csak elsőéves U23-as vagyok, szóval még ott a jövő év, bízom benne, hogy megváltoznak a körülmények és jobb lesz felkészülés, többet tudunk edzeni, ami jobb eredményeket érhet.

- Kilenc hónap után vívtál újra tétmérkőzést, mennyire volt nehéz emiatt a kezdés?

- Valóban nem volt rövid ez időszak, kicsit kiesett a rutin, de nem éreztem miatta annyira nehéznek a kezdést. Fejben össze tudtam szedni magamat, és összeszedetten álltam oda. Talán kicsit nagyobb volt bennem a versenydrukk, mint általában, de igazából ennyi, ami más volt, mint általában.

- Hogyan készülsz az év hátralévő részére? Már amennyire lehet tervezni mostanában…

- Sajnos fogalmam sincs. Verseny valószínűleg idén már nem lesz. Ahogy engedi a helyzet, úgy edzünk majd. Remélem, minél több lehetőségünk lesz rá, és főleg arra, hogy teremben edzhessünk. Úgy terveztük, ha Horvátországból hazamegyünk, beleállunk a kemény edzésekbe, de hétfőn még kint tudtuk meg, hogy otthon milyen szigorításokat hoztak ezzel kapcsolatban is. De biztosan megoldjuk majd, ha másképpen nem, online, szabadtéri vagy egyéni edzésekkel. 

 

Fotók forrása: European Judo Union


Hirdetések