Jenkei Dániel, 2020.11.09. | Vívás

A kardozók is újrakezdték nyolc hónap után: Szilágyi Áron egyéniben és a vasasos csapattal is aranyéremnek örülhetett a Magyar Kupában.

A párbajtőrözőket követően az elmúlt hétvégén a kardozóké lett a főszerep, és Koch Máté után ezúttal Szilágyi Áron volt az a Vasasból, aki mindent vitt.

Versenyzőnk a Magyar Kupa I. fordulójában egyéniben a négy között között Szatmári Andrást búcsúztatta, a fináléban pedig Gémesi Csanádnál bizonyult jobbnak. A Vasasból Rabb Krisztián az ötödik, míg Galgóczy Tamás a hetedik helyen végzett.

Ennek tükrében Nagy Pállal kiegészülve a csapatversenyt is esélyesként kezdték a mieink a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, és végül győztek is. a Gödöllőt és az UTE-t megelőzve.

 

 

A hölgyeknél az első számú versenyzőnk, Katona Renáta hiányzott, de így is sikerült csapatban egy harmadik helyet megszerezni (Báthory Kata, Beviz Dorottya, Missurai Pálma, Soós Dorottya).

 

Áron szemével

- Remek hétvége volt, pont azt kaptam, amit vártam. Egy nem túl szorongató versenyen, de mégis téthelyzetben tudtam pár jó asszót vívni, többek között a válogatott csapattársaimmal. Az egyéni mellett külön öröm volt, hogy a vasasos csapattal is a legjobbnak bizonyultunk. Jó hangulat uralkodott végig, érződött, hogy mindenki vágyott már a vívásra - adott tárgyilagos értékelést kétszeres olimpiai bajnok klasszisunk.
Áront kicsit viccesen arról is megkérdeztük, milyen érzés volt immáron szakosztály elnökként aranyakat nyerni, amire szellemesen replikázott:

Ennek nem tulajdonítok különösen nagy jelentőséget, de ha úgy vesszük, nyolc hónap után sikerült újabb két aranyat nyernem, hiszen a nagy leállás előtt a varsói és a luxembourgi világkupán is nyerni tudtam, és azok voltak az utolsó versenyeim mostanáig. Mondhatom tehát, hogy 2020 az aranyévem... Remélem, ebbe még a 2021-re halasztott olimpiát is beleszámítják majd, ha már eredetileg idén lett volna
A folytatásról viszont már kevésbé vidám kilátások villantak fel…

Visszatérek a szakosztályi munkához a Vasasba, de a mai korlátozó bejelentések után az sem biztos, hogy tudjuk folytatni a felkészülést. Ha lesz rá lehetőség, akkor edzem tovább a következő válogatóra és az országos bajnokságra, illetve az elvileg januárban startoló vk-sorozatra. Ha változik a helyzet, akkor pedig ahhoz igyekszem majd alkalmazkodni...

Hirdetések