Gy. Szabó Csilla, 2020.11.07. | Kosárlabda

Továbbra is őrzi veretlenségét a Vasas Akadémia NBI/B-s férfi csapata. A hetedik fordulóban az MTK-Elite Basket együttesét győzték le kosárlabdázóink 35 ponttal.

FÉRFI NB I/B Piros-csoport, 7. forduló.

MTK-Elite Basket − Vasas Akadémia 51-86 (11-21, 17-13, 8-20, 15-32)

MTK: Takács (7), Hegedüs (11), Bognár (12/6), Dobos (5), Juhász (6/3). Csere: Nagy (2), Vranek (3), Bagi (5/3), Harsányi.

Vasas: Moravcsik (9/9), Debreceni (18), Kelenföldi (12/3), Sólyom (10) Farkas (10/6). Csere: Boros (17/3), Barócsi (6), Dormán (4), Steier, Meződi.

Egy nehéz helyzetben lévő MTK otthonába látogattak pénteken este az Akadémia játékosai. A házigazda gárda öt játékosát volt kénytelen sérülés illetve betegség miatt nélkülözni, jóllehet korábban már két kosárlabdázójuktól is kénytelen voltak megválni. Az U20-as keretből feltöltött csapat tagjai eddig öt-tíz perceket voltak pályán, most viszont hirtelen harmincon keresztül kellett helytállniuk. Horváth Balázs, a kék-fehérek edzőjének értékelése szerint ennek ellenére nap mint nap edzenek, a mérkőzéseken pedig vállalják a vereségek sorozatát, amiért különösen büszke kosárlabdázóira.

A találkozó ötödik percéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Moravcsik Árpád sikeres hárompontosával lépett meg csapatunk, s már az első negyed végén tíz ponttal vezettek Faragó Péter tanítványai. Egy küzdelmes második negyeddel faragott ugyan hátrányából az MTK, ám a folytatásban látványossá vált a Vasas Akadémia erőfölénye.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia edzője:
„Az első félidőben kissé ritmustalanul és lassan támadtunk. A második játékrészre feloldódtunk egy két távolinak és néhány könnyű kosárnak köszönhetően. Ettől megnyugodtak a fiúk és lazábban tudtak játszani. Az MTK-nak azt kívánom, hogy találják meg a győzelemhez vezető utat, saját játékosaimnak pedig gratulálok a jó teljesítményhez.”

Fotó: HUNBASKET


Hirdetések