B.V., 2020.11.06. |

Az M4 Sporton látható Jövünk! utánpótlás-magazin a síszakosztályunkban járt.

„Bármely arcát is mutatja az időjárás, a Vasasban nem áll meg az élet” – így kezdődött síszakosztályunkról forgatott rövidfilm az M4 Sporton látható Jövünk! című utánpótlás-magazinjában. A sífutásban, biatlonban és az északi szakágak nyári változataiban egyaránt remeklő fiatalok mellett, a magyar sísport ikonja, szakosztályunk szakmai igazgatója, Holló Miklós is nyilatkozott.

„Elég, ha annyit mondok, hogy ezerkilencszáznyolcvanöt óta dolgozom a klubban vezetőedzőként, ez idő alatt közel kétezer magyar bajnokságot nyertünk, és ennek több, mint a felét a fiatalok érték el. Ez a szám túlzónak tűnhet, de rengeteg szakágban versenyzünk a nyári változatokat is figyelembe véve, ezért jöhetett ez össze.”

 

 

A Vasas-életműdíjas szakember kitért arra is, hogy miért vannak egyre nehezebb helyzetben a magyarországi sízők.

„Régen több versenyen vehettünk részt, de azt ugye nem kell magyarázni, hogy az időjárás sajnos nem nekünk dolgozik, a tél egyre rövidebb, egyre kevesebb a hó. Viszont minden lehetőséget igyekszünk kihasználni: ha például szerdán van hó, szombaton már versenyt rendezünk. Járunk nagyon sokat át a környező országokba, Szlovákiába, Ausztriába, a legtöbbször a magyar bajnokságokat is ezekben az országokban szoktuk megrendezni.”

És természetesen a koronavírus-járvány sem segít…

„Nagyon megnehezíti a helyzetünket, nem is tudtuk, mitévők legyünk. Már a tavasszal is elmaradtak a versenyek, és úgy néz ki, hogy megint nagy problémák elé nézünk ebből a szempontból. Ezekkel a nyári versenyekkel próbáljuk kompenzálni a gyerekek felé az elmaradt eseményeket.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
;t=237s">ITT
.


Hirdetések