B.V., 2020.11.02. | Jégkorong

A héten Ausztriában vendégeskedik és játszik dupla felkészülési mérkőzést az U20-as jégkorong-válogatott; Horváth András csapatában akár három Vasas-játékos is szerepelhet.

Először hétfő este találkozik, majd kedden két edzésen vesz részt az U20-as jégkorong-válogatott bő kerete a szerdán induló, ausztriai kirándulás előtt. Eredetileg az olaszországi Négy Nemzet-tornára utaztak volna a fiúk, ám miután bejelentették, hogy elmarad, új megoldás után nézett a szakmai stáb.

Az elitcsoportos (a korosztályban a tíz legjobb válogatott közé tartozó) osztrákokkal csütörtök és péntek délután is 17 órától meccsel a nemzeti együttes. A bő keretbe a Vasas SC U21-es csapatának két hokisát, Anfang Józsefet és Gál Zsombort, míg az Opten Vasas HC-ből Farkas Botondot hívták be a keretbe. Az utazó csapatot várhatóan kedd este jelölik ki.


Anfang József: „Izgatott vagyok, mert elég régen kaptam lehetőséget utoljára a válogatottban, ezért is szeretnék most bekerülni a két utazó kapus közé. Sok tornát eltöröltek már az idén, ezért jó, hogy játszhatunk, két kemény mérkőzésre számítok. Sajnos a decemberi vb elmarad, de egy év múlva meglesz a lehetőségünk, hogy helytálljunk. Azon a szinten már minden apró részleteken múlik, de szerintem megállhatjuk a helyünket a legjobb tizenhat között is. Az U21-es csapattal a bajnokságban a kvalifikációban bekerültünk a legjobb öt közé, de ha a szerencse mellénk áll, akár még előrébb is végezhettünk volna, ezért gondolom azt, hogy akár az első háromba is kerülhetünk a végén.”

Gál Zsombor: „Jó dolog, hogy végre újra nemzetközi meccseket játszhatunk, mert az ősszel két tornánk is elmaradt. Remélem, az osztrákok ellen két igazán kemény csatánk lesz, sajnos elmarad a világbajnokságunk, ezért minden alkalmat meg kell ragadnunk, hogy felkészüljünk a következőre. Nem ismerem ezt az osztrák csapatot, de a nevük eléggé hírhedt, megpróbáljuk majd felvenni a ritmusukat. Szoknunk kell ezt a szintet, mert jövő évi vb-n is ez vár ránk, nagy dicsőség a legjobb tizenhat között szerepelni, mindent meg fogunk tenni, hogy méltón képviseljük a válogatottat. Ami az U21-es bajnokságot illeti, a csapatunkat szerencsére elkerülték eddig a fertőzések, bízom benne, hogy ez így is marad. Rosszul kezdtük a selejtezőt, de aztán felvettük a tempót, és szerintem a középszakaszban még jobbak leszünk.”

Fotó: MJSZ


Hirdetések