Jenkei Dániel, 2020.11.01. | Ökölvívás

Győrben rendezték a 2020-as ökölvívó magyar bajnokságot, amelyen Kozák László és Tallósi Péter aranyérmet szereztek klubunk számára, ahogy Dudek Beáta is, aki szintén vasasos színekben készül és versenyez, de hivatalosan még nem klubunk bokszolója. A Vasas-Süllős így zsinórban hetedik alkalommal lett az ob legeredményesebb egyesülete.

Az utóbbi évektől eltérően ezúttal egy vidéki helyszínen küzdöttek a bajnoki címekért szerdától szombatig az ország legjobb felnőtt ökölvívói. A Vasas-Süllős népes küldöttséggel, 21 fővel vett részt az eseményen, amely a koronavírus miatt szigorú szabályozás mellett, ám nézők előtt zajlott.

A szombati finálékban két aranyéremnek örülhettünk: Kozák László 69 kg-ban simán védte meg a címét, egy percig sem volt kérdéses, hogy legyőzi győri ellenfelét az aranymeccsen.
 


81 kg-ban Tallósi Péter szintén egyhangú pontozással lett magyar bajnok kőbányai ellenfelével szemben, ami vasasos szempontból mindenképpen újdonság, hiszen Tallósinak ez volt az első ob-ja piros-kékben. Soha rosszabb bemutatkozást!
 


Férfi 64 kg-ban rendezték az idei ob slágermeccsét, hiszen az olimpiai részvételtől egy meccsre lévő vasasos Fodor Milán az örök riválissal, Kovács Richárddal csapott össze a döntőben a papírformának megfelelően. Nos, Milánnak lett volna miért visszavágnia, hiszen tavaly kikapott a döntőben, de ez nem sikerült, mert az álmoskás kezdése után már nem tudta meggyőzni a pontozókat, akik 4-1-el Kovácsnak adták a meccset. Fájó vereség, amely remélhetőleg nem befolyásolja az olimpiai álmokat…
 


 

A mieink közül Benke Sára szintén ezüstérmes lett, női 57 kg-ban neki is van egy nagy ellenfele, Szűcs Szabina, aki 2019 után 2020-ban is legyőzte őt a döntőben, izgalmas csata után.

Meg kell említeni még a szombati finálés napról a női 51 kg-ban bajnoki címet nyerő Dudek Beátát, akinek adminisztratív okokból nincs még vasasos igazolása, de klubunk színeiben edz és versenyez, és a holland bajnoki elsőségei után immár magyar bajnoknak is mondhatja magát, miután remek boksszal nyert Győrben.
 


 

Klubunk színeiben a korábbi napok eredményeinek köszönhetően bajnoki bronzérmet nyert Rostás Armandó (64 kg) és Czinege Roxána (+81kg). Ötödik helyen pedig a következő versenyzőink végeztek: Gremen Petra (60 kg), Lokár Márk (81 kg), Magyar Gyula (81 kg), Anselment Tizián (+91 kg), Börzsei Kornél +91 kg)

 

Összességében a Vasas-Süllős így zsinórban hetedik alkalommal lett az ob legeredményesebb egyesülete.
 

 

(fotók: MÖSZ, Vasas és Árvai Károly)


Hirdetések