Gy. Szabó Csilla, 2020.10.29. | Curling

A vegyes párosok hétvégi B ligás országos bajnokságán négy Vasas érdekeltségű duó harcolta ki az élvonalban szereplés jogát, így jövőre a Szekeres Ildikó, Nagy György kettőssel együtt, már öt csapatunkért szoríthatunk az A ligában.

A hazai második vonal országos bajnoksága az idén kicsit más volt, mint korábban, s nem csak a koronavírus-járvány miatt. Az A ligás párok közül többen is szétváltak, vagy más kategóriában folytatják, ezért a szokásos két kieső hely helyett, most ötre is pályázhattak a feltörekvő egységek. A jövő februári, élvonalbeli országos bajnokságnak ráadásul igen nagy tétje lesz, hiszen a győztes indulhat azon a világbajnokságon, amely egyenesen kvalifikál a következő téli olimpiára.

Ennek köszönhetően igen színvonalas párviadalokra került sor a kamaraerdei curlingpályán, annak ellenére, hogy a pandémiás helyzet miatt, idén a curlingesek is több hónapos leállásra kényszerültek. A hétvége érdekessége volt még, hogy először vett részt kerekesszékes páros a küzdelmekben, amelynek fontosságáról a Vasas SC curling szakosztályának vezetője, Dencső Blanka beszélt honlapunknak:

„Az érzékenyítés szempontjából van különösen nagy jelentősége az integrált versenynek, amelyben épek és fogyatékossággal élők együtt indulhatnak. A Vasas curling szakosztálya erre az elvre mindig nagyon nagy figyelmet fordít, ezért is fontos, hogy erről a témáról is beszéljünk. Az A ligában természetesen már ketté válik ez az út, de örömhír, hogy jövőre már a kerekesszékes egységek számára is rendeznek nemzetközi versenyeket.”

A B ligás ob-t a Vasas SC versenyzője, Joó Linda nyerte az UTE-s Tatár Lőrincz párjaként.

„A feljutás volt a célunk, de azért nagyon szerettünk volna a dobogóra is felállni. Azt azonban egy percig sem gondoltuk, hogy végül veretlenül megnyerjük a tornát. Az A liga természetesen már egy sokkal komolyabb erőpróba lesz, éppen ezért a bennmaradásra fogunk törekedni, s arra, hogy a komoly csapatok ellen  minél szorosabb mérkőzéseket játsszunk” – értékelte röviden hétvégi teljesítményüket Joó Linda, aki nyitóképünkön Tatár Lőrincz és edzőjük Rókusfalvy András társaságában látható az eredményhirdetést követően.


B liga. Vegyes párosok: 1. Joó Linda (Vasas SC), Tatár Lőrincz (UTE), 2. Nagy Laura Karolina, Nagy Viktor (Vasas SC), 3. Bíró Bernadett (FTC), Szabó Gergely (Vasas SC) … 6. Nagy Lola, Kárász Raul (Vasas SC).

Elődöntők: Joó, Tatár – Szabó, Fóti (FTC) 9-1, Nagy, Nagy – Biró, Szabó 10-4. Döntő: Joó, Tatár – Nagy, Nagy 7-5. A 3. helyért: Biró, Szabó – Szabó, Fóti 6-5.


A B ligában második helyezett Nagy Laura Karolina, Nagy Viktor vegyes páros edzőjével Nagy Zsolttal.


Hirdetések