Gy. Szabó Csilla, 2020.10.24. | Kosárlabda

Ötödik mérkőzése után is százszázalékos a Vasas Akadémia férfi csapata az NBI/B Piros-csoportjában. Ezúttal a Bajai Bácska FKE ellen nyertek kosárlabdázóink.

FÉRFI NB I/B Piros-csoport, 5. forduló.

Vasas Akadémia – Bajai Bácska FKE 98-81 (24-23, 24-25, 30-17, 20-16)

Vasas: Moravcsik (6/6), Radics (10), Boros (12/3), Debreceni (13), Andrássy (10/3). Csere: Sólyom (10), Farkas (16/9), Kelenföldi (10), Barócsi (9/3), Kódor (2), Steier.

Baja: Goldring (8), Vukicevic (19), Jakab (24/15), Pongó (4), Nagy (7/3). Csere: Goldring (16/9), Dr. Ágfalvi (3), Fehér.


A vendég bajai együttes két negyeden át tudta tartani a lépést a Vasas Akadémia csapatával, amit a félidei 48-48-as állás tökéletesen tükröz. Ezt követően azonban Faragó Péter tanítványai szinte állva hagyták ellenfelüket. Olyannyira, hogy a negyedik negyedben a negyedik percig kellett várni az első bajai sikeres kosárra, miközben az akadémisták addigra már tizenhárom pontot gyűjtöttek, s ezzel 26 pontra növelték előnyüket. Ezt követően remek hajrába kezdett a bajai gárda, folyamatosan faragott a hátrányából, ám nemhogy az egyenlítésre nem volt már esélyük a vendégeknek, de megközelíteni sem tudták a Vasas Akadémiát.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia edzője:
„Az első félidőben nem volt sok teendőnk, hiszen a bajaiak mezőnyből hatvan-hatvanöt százalékkal dobtak, de ettől függetlenül a hárompontosaikról nagyon lekéstünk. A harmadik negyedre döntöttük el a mérkőzés sorsát, mégpedig a jó cserejátékosainknak és a nagyobb lendületünknek köszönhetően. Azért örülök különösen a győzelemnek, mert ez a mérkőzés volt az első igazi értékmérő, hiszen élcsapatot láttunk vendégül. A bajai gárdában nagy lehetőségek vannak, nekünk viszont több bármikor bevethető, jó játékosunk van. Ez most döntőnek bizonyult.”

Fotó: HUNBASKET


Hirdetések