Jenkei Dániel, 2020.10.14. | Birkózás

Országos bajnokság helyett idén országos versenyt rendeztek a serdülőknek Miskolcon. A Vasas különösen erős ebben a korosztályban, ez pedig most is bebizonyosodott mindkét fogásnemben.

A mindent kielégítő miskolci – egyébként iskolai – helyszínen az első nap a kötöttfogású küzdelmek zajlottak.

A mieink négy aranyéremmel, három bronzzal, valamint két ötödik hellyel zártak, amellyel toronymagasan nyerték a csapatversenyt, Gazdag Ádámot pedig a nap legjobbjának is megválasztották.

A mieink közül Gazdag mellett Tótok Péter, Fábián András és Arsunkaev Musza is aranyat nyert, Baráth Károly, Adelmann Márk és Zimonyi Barna pedig a dobogó legalsó fokára állhattak fel.

Másnap jött a szabadfogás, és ismét nem lehetett ok a panaszra: három arany, két ezüst, két bronz, valamint két ötödik hely, és egy újabb csapatarany lett a végső mérleg.

Külön kiemelendő Tótok Péter és Fábián András, akik dupláztak, tehát mindkét fogásnemet megnyerték, rajtuk kívül Baráth Károly diadalmaskodott szabadfogásban, Zsemberi Hermann és Arsunkaev Musza másodikak lettek, míg Adelmann Márknak és Veress Bencének a bronzérem jutott.

A duplázó Fábián Andrást annak kapcsán is meg kell említeni, hogy a közelmúltban Hajós Alfréd tanulmányi és sportösztöndíjat kapott, így ő is követi a szakosztály aktuális trendjét, és a szőnyeg mellett az iskolapadban is kitűnően teljesít.

A szakmai stáb részéről Wöller Gergőt kérdeztük a kitűnő miskolci szereplésről: - Voltak a koronavírus miatt hiányzó ellenfelek, de összességében erős mezőny gyűlt össze, így nyugodtan lehetett volna ezt a versenyt akár ob-nak is tekinteni. A kötöttfogásban abszolút túlteljesítettük a várakozásokat, a szabadban viszont talán egy kicsit többet vártam néhány versenyzőtől, de összességében természetesen nagyon elégedettek lehetünk. Egy nagyon erős korosztály jött össze a Vasasban a serdülőknél, akik a gyerekkoruk óta nálunk nevelkednek. Fábián Jánossal, Bábszki Gergellyel, Ubránkovics Csabával és Wöller Ákossal közösen próbálunk mindent megadni nekik a töretlen fejlődéshez. Ahogy az ösztöndíjakból is látszik, ezeknek a srácoknak a többsége a tanulást is nagyon komolyan veszi, amit egy nagyon jó iránynak tartok. Ennek a korosztálynak ezzel a versennyel minden bizonnyal véget ért az év, de diák-kategóriában még szőnyegre állunk, a budapesti régióban, és ott is érmeket várunk.

 


Hirdetések