B.V., 2020.10.13. | Judo

Egy ezüst- és egy bronzéremmel, valamint három további pontszerző helyezéssel tértek hazai cselgáncsozóink a győri ifjúsági "B" korcsoportos országos bajnokságról.

Nagy mezőnnyel, de a járvány miatt hozott szabályok maximális betartásával rendezték meg a hétvégén a győri Olimpiai Sportparkban az ifjúsági "B" korcsoportos (U16) cselgáncsozók országos bajnokságát. Szakosztályunk tizenkét versenyzővel képviseltette magát, a két dobogós helyezésen kívül – Piriti Rebeka ezüst-, Mogyorósi Máté bronzérmes lett – három ötödik helyezést gyűjtöttek a fiatalok.

Klubunk edzője, Korányi Miklós így értékelte az ob-n látottakat: „A zaklatott felkészülés ellenére úgy ítéltük meg, hogy jól dolgoztak a gyerekek. Más klubok edzőivel egyetértésben úgy láttuk, hogy azért érződött a nagy kihagyás, a válogatott keretedzések, valamint versenyek hiánya, de azért így is parázs csatákat láthattunk. A mieink közül az ifjúsági korosztályú Piriti Rebeka az első fordulóban régi nagy mumusát győzte le, majd utána egészen a döntőig nagyon szépen menetelt, míg a még serdülőkorú Mogyorósi Máté a nagy mezőnyben összesen öt mérkőzést nyert és egyet vesztett, így szerezte meg az értékes bronzérmet.”

Ifjúsági "B" korcsoportos judo országos bajnokság, Győr
Fiúk
50 kg:
3. Mogyorósi Máté
66 kg:
5. Kiss Levente Gergely
Lányok
48 kg:
5. Sebestyén Zora
57 kg:
5. Korányi Laura
63 kg:
2. Piriti Rebeka


Hirdetések