Jenkei Dániel, 2020.09.26. | Vízilabda

Az A-Híd VasasPlaket 13-9-es vereséget szenvedett az FTC-től a Magyar Kupa elődöntőjében, vasárnap a BVSC ellen megszerezhetjük a bronzérmet.

MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐ (Hajós Alfréd Sportuszoda)

FTC-Telekom–A-Híd VasasPlaket 13-9 (2-1, 5-2, 4-5, 2-1)

Gólszerzők: Jansik Sz. 3, Fountoulis 3, Vigvári V. 2, Vámos, Sedlmayer, Mezei, Jaksics, Constantin-Bicari, ll. Szatmári 3, Vadovics 2, Brguljan, Bátori, Takács, Simon


Ha Vad Lajos nem is lehetett ott szombat este a kispadon, dr. Faragó Tamás jelenlétének azért nagyon örülhettünk: legendánk az egész meccs folyamán próbálta segíteni Bóbis Máté munkáját a háttérből.

Az FTC elleni kupaelődöntő első negyede nem is kezdődött rosszul, hátul stabilak voltunk, Brguljan révén pedig a vezetést is sikerült megszerezni. Kár, hogy utána nem éltünk a lehetőségeinkkel, mert komolyabb előnyre is szert tehettünk volna, ehelyett viszont a Fradi fordított a játékrész végére (1-2).

A második negyed eleje festette a legrosszabb képet a csapatunkról ezen az estén, ebben a periódusban sokszor lövőhelyzetig sem jutottunk el, a különbség pedig folyamatosan nőtt. Szatmári Kristóf azért fontos gólt lőtt a nagyszünet előtt közvetlenül, mínusz négynél így még nem kellett feladnunk. (3-7).
 


 

A harmadik játékrész Bóbis Botond kihagyott ötméteresével kezdődött, utána pedig hamar hatgólos lett a különbség, de még innen is volt visszaút: kellett hozzá Takács váratlan lövése, Vadovics duplája és Simon szép megoldása. 11-8 állt a táblán az utolsó felvonás előtt.

A Vasas-tábor kitartó buzdítása mellett még egyszer nekirugaszkodtak a mieink, de nem voltunk könnyű helyzetben, Bátori ekkorra például már rég kipontozódott, és végül nem is tudtunk közelebb jutni az ellenfélhez.

A vége 13-9 lett, ami tisztes eredménynek mondható az elmúlt hetek viszontagságai után.

A másik ágon a Szolnok simán verte a beugró BVSC-t, így vasárnap 18.45-től a vasutasokat kell legyőznünk a bronzéremért!

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések