Jenkei Dániel, 2020.09.23. | Birkózás

Tótok Péter nagy elismerése: 13 hónap győztesei közül választották a legjobbnak a szavazók a Digi Sport megmérettetésén.

Annak ellenére, hogy az idei évben a koronavírus miatt mind a serdülő országos bajnokság, mind a korosztályos Európa-bajnokság elmarad, a Vasas egyik legtehetségesebb birkózója, Tótok Péter már másodszorra hallat magáról.

Júliusban arról számoltunk be, hogy  tanulmányi és sporteredményeivel kiérdemelte a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2019” kitüntető címet. Ez alkalomból a VasasTV kamerája előtt is állt.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Most pedig itt az újabb elismerés: Tótok Péter lett „A nap hőse” 4. évadának győztese. A Digi Sporton futó „tehetségkutató” műsorban 38 sportágban 260 portrét készítettek, és az ifjú sportolók hónapról hónapra versenyeztek egymással.

Végül – a járvány miatt némi csúszással - megválasztották a legjobbak közül is a legjobbat, azaz a havi győztesek közül az évad legjobbját. A hétvégi gálán mindannyiunk nagy örömére Tótok Péter nevét mondták be végső győztesként, így ő lett a Nap Hőse szavazás évadnyertese.

Fábián János, Péter egyik edzője Wöller Gergőhöz hasonlította tehetségünket, így aztán Gergőt is megkérdeztük az utódról: - Ez az összehasonlítás engem is meglepett, de lehet benne valami! Egyébként az egész vasasos szakosztályunk nagy izgalommal várta az eredményhirdetést, mondhatom, hogy nagy összefogás alakult ki Peti mögött birkózókörökben, a végén már a szövetség is szavazásra buzdított, de nagyon lelkesek voltak például a szarvasi birkózók is, akikkel hagyományosan jó kapcsolatot ápolunk. Peti igazi győztes típus, aki az idei évre igazán céltudatossá vált, ezért is sajnáljuk nagyon, hogy a fő megmérettetések elmaradnak. Amellett, hogy egy szorgalmas, elhivatott sportolóról beszélünk, kitűnő tanuló is, ami jó példa lehet mindenki számára, aki ezt a sportágat elkezdi. Úgy gondolom, azzal, hogy megnyerte a szavazást, a Vasas mellett az egész birkózósportnak nagy büszkeséget szerzett. És így talán az emberekben is jobban tudatosul, hogy vannak a mi sportágunkban is tehetségek. Köszönet mindenkinek a támogatásért!

Végül külön kiemelendő az a nemes gesztus, hogy az elismeréssel járó pénzjutalmat a Tótok-család felajánlotta a Vasas birkózószakosztályának. Ebből is látszik, hogy a legjobb helyre került a díj!


Hirdetések