Gy. Szabó Csilla, 2020.09.22. | Curling

A curling Világkupa-sorozat az elmúlt hétvégén újabb állomásához érkezett, a Szekeres Ildikó és Nagy György alkotta vegyes párosunk ezúttal Tallinban mérte össze tudását a világ legjobbjaival. A Vasas SC versenyzői az ötödik helyen végeztek.

Úgy tűnik, a Szekeres, Nagy duó egy percet sem tétlenkedik, minden lehetőséget kihasznál a versenyzésre. Két héttel a németországi Vk-viadal után, a hétvégén már Észtországban lépett jégre vegyes párosunk, s ezúttal sikeresen tovább is jutott csoportjából. A koronavírus-járvány miatt a magyar kettős számára nem volt könnyű az utazás megszervezése a balti államba, ám ők minden nehézséget vállaltak a versenyzés érdekében.

„Ezúttal tényleg kalandos volt az utazásunk, de ebben a helyzetben ezen nem nagyon lehet csodálkozni, s most már csak az számít, hogy versenyezhettünk – számolt be honlapunknak a hétvégi eseményről Szekeres Ildikó. −  A reptéren azonnal PCR-tesztet végeztek el rajtunk, és kizárólag annak eredményének ismeretében léphettünk másnap a jégre. Szerencsére nem vagyunk fertőzöttek, így nem hiába utaztunk Tallinba. Kicsit csalódással tölt el, hogy az ötödik helyen végeztünk, szerettünk volna messzebbre jutni a versenyben, de ennek a részsikernek is tudunk örülni. Különösen annak fényében, hogy két hónappal ezelőtt egy bokatörés miatt, még gipszben volt a lábam. Emiatt vagyok biztos abban, hogy fogunk még sokkal jobban is játszani. Ezek a Világkupa-fordulók arra is nagyon jók, hogy lássuk melyek a gyenge pontjaink, mit kell többet gyakorolnunk a fejlődés érdekében. Éppen ezért csak előre tekintünk, amihez nagyon sok támogatást kapunk klubunktól, a Vasas SC-től, valamint támogatónktól, a Scitec-től.”

Szekeres Ildikó arról is beszélt, milyen jó érzés volt a világ egyik legjobbja, a profi curlinges, Niklas Edin ellen játszani. A  sokszoros világ- és Európa-bajnokkal kiálló svéd párostól végül 5-3-as vereséget szenvedtek, ami azt mutatja, hogy a legjobbakat is meg lehet szorongatni, s ilyenkor ők is ejtenek hibákat. Ebben a sportágban ugyanis a legapróbb figyelmetlenségért is nagy árat kell fizetni, amit csak maximális odafigyeléssel és koncentrációval lehet elkerülni. Utóbbiban, ezúttal a svédek voltak a jobbak.

A tornát végül a svéd Sjödin, Edin kettős nyerte, amely olyannyira nem legyőzhetetlen, hogy a pénteki első meccsét el is veszítette, a brit Stirlin, Kingan duó ellen. A vasárnapi fináléban azonban visszavágott a világklasszis páros, és 6-3-ra nyerte a döntő mérkőzést, s ezzel a Világkupa-sorozat tallini állomását.  

World Curling Tour. Tallin (Észtország). Vegyespárosok.
Csoportmérkőzések:
Szekeres, Nagy–Turmann, Lill (észt) 8-4; Szekeres, Nagy–Kaare, Reinsalu (észt) 8-2; Szekeres, Nagy–Tammes, Jakobson (észt) 9-4; Kingan, Stirling (brit)–Szekeres, Nagy 8-5; Sjödin, Edin (svéd)–Szekeres, Nagy 5-3; Kauste, Kauste (finn)–Szekeres, Nagy 8-6.
Negyeddöntő: Kauste,Kauste–Szekeres, Nagy 10-6.


Hirdetések