B.V., 2020.09.13. | Kézilabda

Kiélezett mérkőzéssel és győzelemmel kezdte az NB I/B-s évadot női kézilabdacsapatunk a Kecskeméti NKSE otthonában.

Női kézilabda NB I/B, 1. forduló
Kecskeméti NKSE-Vasas SC 32-35 (15-15)
Vasas SC: Kántor (kapus), Tóth M. 5 (3), Nagy Zs. 5, Cifra, Hadnagy 2, Pénzes 10 (4), Kovács N. 2. Cs.: Ferenczi (kapus), Ivanics 5, Speth, Szatmári, Imrei 2, Szilovics 1, Ács 2, Bréda L. 1, Edző: Penszki Gergely
Hétméteresek: 9/6 ill. 8/7
Kiállítások: 8 perc ill. 10 perc

 

Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban játszott újra bajnoki mérkőzést női kézilabdacsapatunk az előző szezon tavaszi lefújása után. Ahogyan beharangozóírásunkból kiderült, senki sem számított könnyű összecsapásra, és ez a jóslat a hatvan perc során be is igazolódott.

Az első félidőben nem tudtak elhúzni ellenfelüktől a lányok, s bár szinte végig vezettek, a félidőben 15-15 állt az eredményjelzőn.  A szünet után jobban kezdtek játékosaink, ám a Kecskemét nem tört meg, a 48. percben pedig a vezetést is átvette. A hajrát viszont a mieink bírták jobban, olyannyira, hogy az utolsó percekben még nagyon izgulniuk sem kellett, és 35-32-es győzelmet arattak.

Nagyon vártuk a mérkőzést, és a lányok végtelenül éhesek voltak a játékra, a küzdelemre, a sikerre – nyilatkozott a találkozó után vezetőedzőnk, Penszki Gergely. –  Ennek megfelelően nagyon motiváltan léptek pályára, ám nagyon nehéz és kellemetlen játékstílust játszott a Kecskemét, amivel elsősorban védekezésben gyűlt meg a bajunk, ez látszik a kapott gólok számán is. Támadásban a sok elhibázott helyzet ellenére is sikerült harmincöt gólt lőni, de bőven van még min pontosítani. Túl vagyunk a kezdeti izgalmakon. Gratulálok a lányoknak a küzdőszellemhez, ami győzelmet ért.”

Csapatunk legközelebb csütörtökön 18:30-kor lép pályára a Magyar Kupa első fordulójában Szigetszentmiklóson, míg a következő bajnoki hat nap múlva, szombaton 15 órakor lesz: a Sterbinszky-csarnokban fogadjuk a VS Dunakeszi együttesét.


Hirdetések