B.V., 2020.09.08. | Jégkorong

Győzelemmel kezdte a bajnokságot U18-as jégkorongcsapatunk. A sikeres rajtról és a felkészülésről a vezetőedzőt, Nagy Lászlót kérdeztük.

Elsőként az U18-as, vagyis ifjúsági csapatunk játszott tétmérkőzést a 2020/21-es évadban. A Nagy László vezette társaság a Debreceni HK vendégeként aratott 5-2-es győzelmet, naná, hogy a tréner is elégedett volt a látottakkal.

„Nyilván örülünk, hogy győzelemmel indítottuk el a szezont. Viszonylag gyors tempójú meccset sikerült szinte végig irányítani. Tudtuk, hogy mit szeretnénk megvalósítani, és ezt sikerült is végigvinni. Szintén jónak mondható, hogy sérülés, végleges kiállítás okozta nehéz időszakokat csapatként nagyszerűen átvészeltük.”

U18-as bajnokság, kvailfikáció, 1. forduló:
Debreceni HK-Vasas SC 2-5 (1-2, 0-2, 1-1)
Gólszerzőink: Halász Ákos 2, Hladony Kristóf Márk 2, Borsos Dominik 1

Ami pedig a nyári alapozást illeti, az U18-asok is próbálták kihasználni, hogy a megszokotthoz képest hosszabbra nyúlt a felkészülési időszak.

„A többiekhez hasonlóan, amennyire tudtuk, mi is folytattuk az online edzéseket, aztán július közepétől már lett jég, és szépen visszarázódott mindenki. Így elég időnk jutott arra is, hogy megfelelően formálhassuk ezt az ificsapatot” – mondta Nagy, majd hozzátette, jelenleg 19 fővel készülnek, ezen kívül pedig a legtehetségesebb U16-osoknak is szeretnének lehetőséget adni.

A vezetőedző szerint elég komplex feladat az U18-as korosztály irányítása, ugyanis folytatják az egyéni képzést, de egyre nagyobb számban jönnek be az egyéni és csapat taktikai elemek, amelyeket meg kell tanulni mérkőzésszituációban is alkalmazni. S persze nem elhanyagolható a mentális felkészülés sem. Mindezeknek a sikeres alkalmazása vezethet ahhoz, hogy néhány éven belül a felnőttmezőny ajtaján kopogtassanak a csapat játékosai.

S hogy mi a helyzet az idei célokkal?

„Számszerű helyezésben egyelőre nem gondolkodunk, mert egyelőre nem vagyunk tisztában az összes riválisunk erejével. A három edzőmeccs és az első forduló alapján építjük tovább a társaságot, jó kis csapatunk lehet, amely ellen senki nem mehet biztosra. Még a legerősebbek sem.”

A srácok legközelebb a Lehel HC gárdáját fogadják szerdán 18:40-kor a Vasas Jégcentrumban.


Hirdetések