B.V., 2020.08.31. | Jégkorong

Keményen készül a következő szezonra U16-os jégkorongcsapatunk is. Az éremesélyes társaságról a vezetőedzőt, Hoffmann Attilát kérdeztük.

A nyár végére a felkészülési munka nagy részét elvégezte U16-os jégkorongcsapatunk, amely július végén indította újra az edzéseket. A fiatalok azóta túl vannak két edzőtáboron, öt felkészülési mérkőzésen. Hoffmann Attila vezetőedző szerint július óta ideálisan zajlott minden.

„Az azt megelőző időszak nyomait viszont a mai napig érezzük – mondta a tréner. – Március közepétől, vagyis a karanténtól kezdve sokáig csak online edzések voltak, amelyekkel nem lehet helyettesíteni a normál munkát. A visszatéréskor rettentő sok lemaradást tapasztaltunk, meglátszódott, hogy az azt megelőző hónapok nem a hokiról szóltak.”

Tehát bár tarthatna előrébb is a társaság, mostanra már egyenesbe állt minden, a jelenlegi helyzetben is – a megfelelő higiéniai szabályok betartásával – úgy készülnek, mintha „normális” szezon következne.

„Eredetileg szeptember tizenharmadikán indult volna a bajnokság, most úgy számolunk, hogy szeptember közepén vagy végén lehet ebből valójában rajt. Huszonhat játékosunk van ebben a korosztályban, egy csapatot indítunk, amely automatikusan az A csoportba került. Vannak kiemelkedően tehetséges játékosaink, akik az együttes gerincét adják, de azoknak a gyerekeknek a menedzselését is meg szeretnénk oldani, akik egyelőre hátrébb tartanak.”
 


Hoffmann szerint éremesélyes lehet az együttes a bajnokságban, szavait pedig erősíti, hogy az U16-os válogatott összetartására klubunk adta a legtöbb (9) játékost (Bejó András, Haranghy Bence, Hiezl Balázs, Paska Levente, Rósa Levente, Szemerei Péter, Szűcs Tamás , Szöllősi Csaba, Varga Milán). Ebben a korosztályban már az eredményességre is odafigyelnek, emellett pedig a képzés sem szorulhat háttérbe, ez jelenti az edzőknek a kihívást.

„Részint pótolni kell a képességbeli lemaradást, mind az egyéni, mind a csapat szintjén, közben pedig az eredményre is erősen fókuszálunk. Ezek a srácok a felnőtt hoki előszobájában vannak, és éppen a kamaszkorba lépnek. Ennek az összes negatív velejárójával együtt a helyes irányba kell őket terelgetnünk, a motiválásuk rendkívül fontos. Kulcskérdés, hogy milyen a játékos hozzáállása, szorgalma. Szerencsére úgy látjuk, hogy ebben a csapatban többségében olyan srácok vannak, akik dolgozni szeretnének, éppen ezért bízom a szezon végi jó eredményben.”


Hirdetések