Jenkei Dániel, 2020.07.13. | Birkózás

A Vasas birkózó szakosztályának fiatal versenyzője, Tótok Péter tanulmányi és sporteredményeivel a közelmúltban kiérdemelte a Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2019 kitüntető címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett hagyományos pályázaton. Ráadásul nem ő az első a szakosztálynál, aki hasonló babérokra tört...

A 2006-os születésű vasasos Tótok Péter a tavalyi évben országos bajnok lett szabad és kötöttfogásban, így a serdülő magyar nemzeti csapat tagjaként képviselte Magyarországot a korosztályos Európa-bajnokságon. 

Versenyzőnk egy angol nyelvet emelt szinten oktató általános iskola tanulója, és a remek sporteredmények mellett 4,9-es tanulmányi átlaggal büszkélkedhet, így aztán nem okozott meglepetést, hogy az EMMI 2019-es tanulmányi és sporteredményeket figyelembe vevő pályázatán elnyerte a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet.

A vele foglalkozó vasasos szakmai stáb (Wöller Ákos, Wöller Gergő, Bábszki Gergely, Fábián János, Ubránkovics Csaba) kiemelte Péter kiemelkedő munkabírását, szorgalmát, valamint azt is, hogy remekül tűri az edzések monotóniáját, ami különösen fontos egy küzdősportban.

A Vasas SC birkózó-szakosztályában egyébként már-már hagyománya van a sport melletti magas szintű tanulásnak, hiszen jelenleg is számos olyan felnőtt birkózó tartozik a szakosztályhoz, akik különböző egyetemeken tanulnak. Tótok Péter előtt pedig tavaly Zimonyi Barna volt „jó tanuló, jó sportoló”, de korábban Sastin Marianna és a szakmai stáb oszlopos tagja, Bábszki Gergely is részesült ebben a címben.

Tótok Péterrel az egyik délutáni edzés előtt beszélgettünk a Fáy utcai birkózósátorban.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések