Jenkei Dániel, 2020.02.27. | Műkorcsolya

Október óta zajlik a szezon utánpótlás műkorcsolyázóinknál, akik a hazai színtér mellett több nemzetközi versenyen is dobogóra tudtak állni. Emellett a bázis is folyamatosan nő a Vasas Jégcentrumban.

Címszavakban sorolva is látszik, hogy sokat versenyeztek fiatal műkorcsolyázóink az utóbbi hónapokban.

Októberben a budapesti Halloween Kupával startolt a szezon, decemberben pedig a Santa Claus kupán vettek részt versenyzőink, de volt azóta két verseny Miskolcon is (Kelet-Magyarország Kupa és Jégvirág-kupa), februárban országos bajnokságot rendeztek, emellett pedig Zágrábban és Celjében is kipróbálhatták magukat a legjobbak. 

Hátra van még a Valentin-kupa, egy újabb miskolci verseny, a DVTK-kupa, hogy aztán végül Székesfehérváron, nemzetközi viadallal zárják a szezont. Nézzük, hogy eddig mi történt, és kik szerepeltek a legjobban.

A fiúkkal, és a 12 éves Rác Kolossal kezdjük, aki minden bizonnyal a legtöbbet fejlődő Vasas-műkorcsolyázó volt ebben a szezonban. A két miskolci versenyt megnyerte, a zágrábi Golden Bear versenyen, illetve a budapesti Halloween-kupán pedig egyaránt bronzéremmel gazdagodott.

 


 

Ez hatalmas fejlődést jelent Kolos szempontjából, aki immár a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség „B-keretes” versenyzője, és eséllyel pályázik rá, hogy még ebben a szezonban bekerüljön a támogatott tehetségek közé a Héraklész-keretbe.

A 13 éves Csaba Máté egy másik kategóriában szintén két harmadik helynek örülhetett (Santa Claus és Halloween Kupa), februárban pedig magyar bajnok lett.

A lányoknál a 9 éves Hiezl Emma hasonló helyzetben van, mint Rác Kolos. Ő az ISU 8-as kategóriában versenyez, és rendkívül erős vetélytársak között tud ott lenni folyamatosan az élmezőnyben. A Jégvirág Kupán például negyedik lett a húsz műkorcsolyázóból. Neki is az a célja, hogy bekerüljön a legnagyobb tehetségeket tömörítő Héraklész-keretbe.

 


 

Ugyanígy ISU 8-as kategóriában versenyez Szolnoki Zsófia, aki szépen fejlődik, és közelít az élbolyhoz, a magyar bajnokságon például már ott tudott lenni a legjobb tízben.

Szót kell még ejteni a legkisebbekről, az újoncokról is, akik első szezonjukat futják. A 6 éves Sági Luca szép eredményekkel folyamatosan javítja a pontjait, és ugyanez mondható el a 7 éveseknél Kiss Rékáról és Bayer Kittiről is.

A 7 évesek közül kiemelendő Éltető Hanna, aki első szezonjában rögtön ötödik lett a magyar bajnokságon, a nemzetközi Jégvirág Kupán pedig dobogóra állhatott, hiszen harmadik helyen végzett a tizenöt fős mezőnyben.

Végül visszaugrunk a legidősebbekhez, és a 18 éves Elek Amandához, aki a juniorok között versenyez, és a magyar bajnokságon 7., míg  Kelet-Magyarország Kupán 3. lett.

Major Andrea szakosztály-igazgatótól azt is megtudtuk, hogy nemcsak eredmények, hanem a bázis szempontjából is jól áll a műkorcsolya utánpótlásunk. Már 3 éves kortól várják az érdeklődőket a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban, a létszám pedig folyamatosan növekszik, így egyre nő a merítési lehetőség a versenyző korig eljutók közül.

 

 


Hirdetések