Dobos Sándor, 2020.02.26. | Sportlövészet

Gáspár Lalita személyében a Vasas-APLE versenyzője is ott van Wroclawban, a 10 méteres Európa-bajnokságon, méghozzá a juniorok között. Az első két verseny kevésbé sikerült jól.

Felnőtt bajnoki címmel hangolt Gáspár Lalita a wroclawi Európa-bajnokságra, hiszen február elején az országos bajnokság döntőjében kiválóan lőtt, és ez aranyérmet jelentett számára. A Vasas-APLE 19 éves versenyzője előzőleg nem tudott a válogatóversenyeken úgy teljesíteni, hogy a felnőttek között számítson rá a szövetség az Eb-n, így a juniorok között indulhatott a kontinensviadalon (a nőknél a junior és a felnőtt mezőny lényegében ugyanaz).

Lalita a kerethirdetés után azt nyilatkozta, talán jobb is így, mert ez az utolsó utánpótláséve, és ebben a mezőnyben nagyobbak az esélyei az éremszerzésre is.

Nos, messze volt ettől fiatal sportlövőnk, ugyanis az egyéni versenyszámban nem jutott döntőbe, végül az 56. helyen zárt. A vegyes párosok versenyében Török Ferenccel indult, ezt a versenyt szerdán rendezték, itt a 20. helyen zárt a duó.

Érdekesség, hogy mindkét versenyszámban örülhettünk magyar sikernek, egyéniben Mészáros Eszter bronzérmes lett, míg a vegyes párosoknál Pekler Zalánnal már aranyérmet nyert a tokiói olimpiára már kvalifikált gödöllői lány.

Nincs még vége azonban az Eb-nek Gáspár Lalita számára, hiszen csütörtökön rendezik a csapatdöntőt, ahová a magyar válogatott (Mészáros Eszterrel és Horváth Leával) a nyolcadik helyen jutott be.


Hirdetések