Dobos Sándor, 2020.01.10. | Karate

Egy hónap múlva kezdődik Budapesten a kadet, junior és U21-es (WKF) karate Európa-bajnokság, ahol négy Vasas-sportoló vesz majd részt.

Nem rendezett még Magyarország utánpótlás kontinensviadalt a karatésok számára, most fog (a BOK-csarnokban), ráadásul minden kategóriában lesz magyar induló, erre sem volt még példa, emlékeztet a szövetség honlapja.

Ahogyan arról már írtunk, a Vasas SC Karate Szakosztályából négyen is kiharcolták az Eb-részvételt. Mérő Bálint junior formagyakorlatban (kata), Forgács Tamás U21-es formagyakorlatban, míg a Mérő Bálint, Bán Dominik, Csicsay Gergely összeállítású csapat junior formagyakorlatban vehet részt az Európa-bajnokságon.

„A srácok az ünnepeket is végighajtották, összesen négy nap pihenőt kaptak csupán. Egyébként napi egy-két edzéssel gazdagították és fejlesztették tudásukat, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból a hazai közönség előtt” – mondta Egri Tamás, a Vasas SC Karate Szakosztályának vezetője.  

Az Európa-bajnokság előtt lesz még egy közös válogatott edzőtábor is, hogy a magyar küldöttség többi tagjával, egymást erősítve készülnek a fiúk tovább az Európa-bajnokságra, ami február 7-én kezdődik. Közben elkészültek a szövetség hivatalos fotói is a versenyzőkről, rövid cikkünket ezekkel illusztráltuk.


Forgács Tamás


Mérő Bálint

Nyitóképünkön Mérő Bálint, Bán Dominik és Csicsay Gergely, junior kata csapatunk (Fotók: Magyar Karate Szövetség)


Hirdetések