Jenkei Dániel, 2019.12.09. | Birkózás

Megnyerték az országos csapatbajnokságot szabadfogású serdülő birkózóink, akik a pécsi döntőben az Esztergom együttesét múlták felül.

Tizenöt csapat részvételével rendezték Pécsett a serdülő birkózók csapatbajnoki országos döntőjét szabadfogásban.

A finálé első körében a mieink a végső győzelemre is esélyes Doroggal találkoztak. A tét nagy volt, hiszen a meccs vesztese elbúcsúzott a további küzdelmektől.

A vasasos fiatalok ennek megfelelően kicsit idegesen is kezdtek az első súlycsoportokban, de aztán Kőhalmi Gábor 10-1-es hátrányból tust tudott elérni a saját mérkőzésén, ez pedig megfordított mindent. A mieink 25-21-el léptek tovább a következő körbe.

Itt a Diósgyőr és a Cegléd ellen játszottunk körmeccseket, a másik hármasba pedig az Esztergom, a Bócsa és a Dél-Zselic SE került.

A Diósgyőr ellen kezdtünk, egy relatíve sima, 32-20-as győzelemmel, és mivel a Cegléd ellen miénk volt a csoport utolsó párharca, így lehetett tudni, hogy 17 szerzett pont is elég a fináléhoz. Ezt bőven túlteljesítették a fiúk, akik 26-19-re győztek.

Jöhetett a Honvéddal fúzióban lévő Esztergom elleni csúcsmeccs, immár az országos bajnoki címért. A mieink továbbra is nagyon magabiztosak voltak, minden olyan súlycsoportban, amelyben győzelmet várt a szakvezetés, hozták magukat versenyzőink, sokszor tussal. Így aztán az utolsó meccsen már a biztos győzelem tudatában léphettünk szőnyegre.

Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató így értékelte a csapatbajnoki címét:

- Tudtuk, hogy ott lehetünk az élmezőnyben, de az Esztergom-Honvéd számított a legnagyobb esélyesnek, így aztán külön öröm, hogy rendkívül nehéz ágról bejutva tudtuk borítani a papírformát a fináléban. A döntőt a biztos embereinkre építettük fel, próbáltuk bennük tudatosítani, hogy milyen fontos, hogy hozzák a saját meccseiket, és minél több tust csináljanak. Ezt maradéktalanul sikerült megoldaniuk. A végére aztán elszabadult a pokol, tombolt mindenki, zúgott a bajnokcsapat-rigmus. Jó volt ezt átélni az év utolsó versenyén a sok velünk tartó szülővel közösen.

A Vasas SC szabadfogású országos bajnok serdülő csapata:

Baráth Károly, Kőhalmi Gábor, Tótok Péter, Fábián András, Gazdag Ádám, Fekete Krisztián, Veress Bence, Zimonyi Barna, Szabó Alex, Rosz Roland Bendegúz.

Edzők: Ubránkovics Csaba, Wöller Gergő, Bábszki Gergely, Fábián János
 

1. Vasas SC
2. Esztergomi BSE
3. Diósgyőri BC
4. Bócsai BLSE
5. Ceglédi VSE
6. Dél-Zselic SE
7. Kaposvári SI
8. ESMTK
9. Egri VSE
10. FTC
11. Dorogi NC
12. Kertvárosi SE
13. Pécsi EAC
14. Soltvadkerti TE
15. Tatabányai SC

 

 


Hirdetések