Dobos Sándor, 2019.11.28. | Sportlövészet

A Vasas-APLE sportlövője a hagyományos nemzetközi versenyen a juniorok között harmadik, a felnőttek között a negyedik lett.

A Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezték meg a hétvégén a rangos nemzetközi versenyt, a 21 ország képviselőit felvonultató Hungarian Opent. A puskások között ott volt a mezőnyben Gáspár Lalita is, aki 2016 novemberében Szekszárdon megnyerte a felnőttek versenyét, akkor mindössze 16 évesen, tavaly pedig ezüstérmes lett.

Nos, ezúttal harmadik lett (a döntőbe negyedik helyen jutott), a bronzérmet Dénes Eszter és az olimpiai kvótával rendelkező Mészáros Eszter mögött szerezte meg. A felnőttek között a hetedik helyen jutott a döntőbe Lalita, ahol végül a negyedik helyet kaparintotta meg (megelőzve például a kvalifikációt megnyerő újpesti Toma Dorinát és Mészáros Esztert).

„Kifejezetten vártam a versenyt, annak ellenére, hogy az egy héttel előtt rendezett PELE Kupán nem túlságosan remekeltem. Viszont utána már az edzések is egyre jobban mentek és ez úgy látszik, vissza tudott most végre köszönni a hétvégén is. A cél mindkét nap a döntő elérése volt, azon belül is az éremszerzés. Teljesen elégedett vagyok, igaz, az utolsó napon a felnőttek között csak a negyedik helyet sikerült elhoznom. Igaz, úgy érzem, hogy akkorra egy kicsit elfáradtam fejben, és nem volt meg az a kellő összeszedettség, mit például a pénteki döntőben. A következő versenyem Belgrádban lenne december 7-én de nem tudok rá menni, mert éppen aznap lesz a nyelvvizsgám. Szóval, ha minden igaz, december 22-én vár rám egy fontosabb itthoni verseny, ami már az első hivatalos Európa-bajnoki válogató lesz” – tudtuk meg Gáspár Lalitától.

A 10 méteres Európa-bajnokságot február 23. és március 2. között Lengyelországban, Wroclawban rendezik.

Hungarian Open:

10 méter, légpuska, juniorok:
1. Dénes Eszter (UTE) 250.9 (630,0)
2. Mészáros Eszter (TIG) 249.5 (629.0)
3. Gáspár Lalita (Vasas-APLE) 227.1 (626.0)

10 méter, légpuska, felnőttek:
1. Bajos Gitta (FSLK) 249.8
2. Dénes Eszter (UTE) 247.9
3. Tanya Rizova (Bulgária) 227.2
4. Gáspár Lalita (Vasas-APLE) 206.4

Mindeközben a Magyar Sportlövők Szövetsége nyilvánosságra hozta a jövő évi válogatott kereteket, ezekben négy vasasos versenyzőt találhatunk.

A 2020-as válogatott kerettag Vasas-versenyzők:

Felnőttek:
Veres Mirella – target sprint

Juniorok:
Gáspár Lalita – puska
Wittmann Péter – puska
Ozsvárt Donát – target sprint


Hirdetések