Tenisz - Ki kicsoda?

Bocskay József „José” 
vezetőedző

Fair-play díjas teniszedző (Magyar Testnevelési Egyetem), USPTR edző, 

Eredmények:
Budapest bajnok, magyar bajnoki III. helyezett.

Szakmai tapasztalatok:
1996 óta foglalkozik teniszoktatással. 2008-ban a pekingi olimpián a magyar csapat edzőjeként volt kint. Tanítványai között nem csak magyar bajnokok, nemzetközi junior és felnőtt bajnokok vannak, de olyan, a világ élvonalában teniszező játékosok is voltak, mint Nagy Kyra, Kapros Anikó, a magyar származású svájci Bacsinszky Tímea, a szlovén Polona Hercog, a lichtensteini Steffi Vogt és nem utolsósorban Szávay Ágnes, akivel 4 évet dolgozott együtt. Jelenleg a Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémia vezetőedzője.

„Célom itt az Akadémián egy olyan egészséges légkör és szakmai program kialakítása, amely lehetővé teszi a teniszezni vágyó gyerekek számára, hogy tehetségükhöz mérten elérhessék céljaikat.”

Elérhetőség: bocsjoco@hotmail.com 


Fonó László
edző

USPTR teniszedző, USPTA edző (New York, USA)

Eredmények: 
14-szeres korosztályos magyar bajnok, többszörös nemzetközi korosztályos bajnok, kétszeres felnőtt magyar bajnok csapatban, magyar válogatott, Davis Kupa csapattag, Azon kevés korosztályos játékosok egyike, akik pályafutásuk során megverték Roger Federert. 

Szakmai tapasztalatok:
Edzőként korábban Mandula Petrával, Jani Rékával, Susányi Zsófiával, Bukta Ágnessel, Müller Rékával, Bulgakova Vasilisával, Filipovski Aleksandrával, Kaszás Benivel és Szávay Blankával dolgozott együtt valamint két alkalommal volt a magyar korosztályos válogatott csapatkapitánya is. Vezetőedzőként a Dunakeszi Tenisz Klubnak és a Sávolt Teniszakadémiának is dolgozott. Jelenleg a Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémia edzője. 

„Azért maradtam Magyarországon hogy magyar játékosokat segítsek és a 7 év külföldön szerzett tapasztalatát, mentalitását megismertessem a hazai játékosokkal, segítsek nekik is eljutni a nemzetközi versenyekre, külföldi egyetemekre.”

Elérhetőség: laszlo.fono@gmail.com 


Borsányi Csilla
edző, technikai vezető

Gazdasági diplomát szerzett ösztöndíjasként az Amerikai Egyesült Államokbeli Baylor Egyetemen Texasban. 

Eredmények:
Többszörös Korosztályos és Felnőtt Magyar Bajnok egyéniben, párosban és csapatban. Tizek Bajnok. Korosztályos Európa Bajnokságon bronzérmet szerzett párosban. Federation Kupa csapattag. Számos nemzetközi verseny győztese, valamint dobogósa. Az Amerikai Egyetemi Bajnokság Divízió 1-es ranglista vezető csapat tagja (University of Florida, Baylor University). Csapatát négy éven keresztül hozzásegítette a Konferencia Bajnokság győzelméhez. Egyéniben és párosban többszörösen is megszerezte az év legjobb játékosainak járó All-American címet. 

Szakmai tapasztalat:
Az amerikai egyetemi évek alatt számos tapasztalatot szerzett játékosként, illetve edzőként. Nyári edzőtáborok szervezésében, lebonyolításában vett részt. Korosztályos játékosokat készített fel regionális és országos versenyekre. Jelenleg a Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémia edzője. 

“Hatéves koromban ismerkedtem meg a tenisszel. Szerelem volt első látásra. Nagyon sokat köszönhetek ennek a sportnak, a legszebb élményeimet, felejthetetlen emlékeket, és életre szóló barátságokat. Ezen túl az élsportnak köszönhetően megtanultam a legfontosabb emberi értékeket, mint például a fegyelem, alázat, kitartás, és az összetartás. A legnagyobb igazság, amit megtanultam, hogy nagyon fontos a cél, ami előttünk van, de az út, ami oda vezet, illetve amivé válunk az út folyamán, csaknem olyan fontos, ha nem a legfontosabb. 
Ezeket, és más - a több mint húszéves teniszmúltam alatt elsajátított - értékeket szeretném átadni a gyerekeknek itt az Akadémián. Együtt tanulva fejlődünk, nem csak mint teniszezők, hanem mint emberek.“

Elérhetőség: cborsanyi@gmail.com


Kiss Dániel
erőnléti edző

Sportedző (Magyar Testnevelési Egyetem), marketing menedzser (Memphis, USA)

Eredmények: 
Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki döntős, hétszeres magyar bajnok gátfutó. Két olimpián szerepelt (2008, 2012). Az „év magyar atlétája” 2010-ben. Klubja: Ikarus BSE. 

Szakmai tapasztalatok: 
Hét éve dolgozik teniszezőkkel, mint erőnléti edző. Atlétikus mozgásfejlesztést és erőnlétfejlesztést tanít korosztályos játékosoknak. Jelenleg a Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémiai erőnléti edzője. 

„Célom, hogy a gyerekekből, akikkel dolgozom ugyanolyan motivált és kitartó sportolók legyenek, mint amilyen én magam is vagyok és voltam mindig.”

Elérhetőség: dkiss82@yahoo.com


Hirdetések