Sportágaink

Női kosárlabda

Hírek

Női kosárlabda
| 2018. 05. 05.

Vereség, de már tét nélkül...

A már biztos bennmaradó helyen végző Vasas Akadémia hazai pályán maradt alul a BEAC-cal szemben az alsóházi rájátszás utolsó összecsapásán.

Női kosárlabda
| 2018. 05. 02.

Idegenben győztük le a vereségével „búcsúzó” MTK-t

Egy ponttal nyert a Vasas Akadémia csapata a rájátszás utolsó előtti mérkőzésén, az MTK ellen.

Női kosárlabda
| 2018. 04. 21.

Nagy csatában vertük az MTK-t

Kilencedik helyet érő győzelmet arattunk a rájátszásban.

Történet

A Vasas Sport Club Alapszabályába 2006-ban bekerült kosárlabda egészen fiatal sportágnak számít a Vasas százéves történetében. Az MKB-Euroleasing, illetve Farkas Balázs szerepvállalásával, továbbá a pasaréti létesítményfejlesztéssel megnyílt a lehetőség, hogy a Vasas együttműködésre lépjen az 1995-ben létrehozott Csata DSE leány kosárlabdaműhellyel. A Tursics Sándor által kidolgozott koncepció emberi és szakmai értékeit a többségében saját-nevelésű játékosok az elmúlt négy szezonban már az első osztályú bajnokság középmezőnyében kamatoztatják. A női szakág elsődleges célja, hogy a tehetséget felismerje, kiválassza és gondozza azt egészen felnőtt korig, így adva minél több értékes játékost a magyar kosárlabdasportnak. 24 korosztályos bajnoki cím és számos nemzetközi eredmény fémjelzi ennek sikerességét. Köztük is talán a legfényesebb a 2009-es moszkvai diadal, mely során az U15-ös csapat veretlenül nyerte meg hét másik bajnokcsapat előtt a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség által kiírt Bajnokok Tornáját. A szakosztály széles utánpótlás bázissal rendelkezik a kerületi iskolákba kihelyezett oktatásnak köszönhetően. A gyerekek képzését részben saját nevelésű játékos-edzők irányítják.

Az eredményes szakmai munka és a kiváló körülmények az MKOSZ figyelmét is felkeltették, amelynek következményeként 2011-ben a Vasas lett Magyarország első akkreditált Kosárlabda Akadémiája. A pasaréti műhely számos korosztályos válogatott játékos nevelt már ki a magyar kosárlabdasport számára.

A saját utánpótlására építő felnőtt csapat megalakulása óta az NB I-ben szerepel.

Képgalériák Még több Galéria

Női kosárlabda

Vasas Akadémia – PEAC-Pécs 79-73

NB I/A-s bajnoki mérkőzés
2017.03.03.
Pasaréti Sportcentrum (fotó: Vasas Attila)
Előző Következő