Sportágaink

Kosárlabda Női

Hírek

Női kosárlabda
| 2018. 11. 11.

Megvan az első győzelem!

Taktikus, elszánt játékkal, a most zajló idény első tétmérkőzését nyerte meg Cegléden a Vasas Akadémia.

Női kosárlabda
| 2018. 11. 03.

Remek meccs: a végén a Csata fordítani tudott

Nagyszerű mérkőzést játszott a Vasas Akadémia az NKE-Csatával, a Pasaréti Sportcentrumban telt ház előtt, a zárónegyedet 12 ponttal megnyerve győzött a vendégcsapat.

Női kosárlabda
| 2018. 10. 29.

Tapasztalatlanság...

Az erősebbik pécsi csapat otthonában nem volt igazi esélye a Vasas Akadémia fiataljainak.

Történet

A Vasas Sport Club Alapszabályába 2006-ban bekerült kosárlabda egészen fiatal sportágnak számít a Vasas százéves történetében. Az MKB-Euroleasing, illetve Farkas Balázs szerepvállalásával, továbbá a pasaréti létesítményfejlesztéssel megnyílt a lehetőség, hogy a Vasas együttműködésre lépjen az 1995-ben létrehozott Csata DSE leány kosárlabdaműhellyel. A Tursics Sándor által kidolgozott koncepció emberi és szakmai értékeit a többségében saját-nevelésű játékosok az elmúlt négy szezonban már az első osztályú bajnokság középmezőnyében kamatoztatják. A női szakág elsődleges célja, hogy a tehetséget felismerje, kiválassza és gondozza azt egészen felnőtt korig, így adva minél több értékes játékost a magyar kosárlabdasportnak. 24 korosztályos bajnoki cím és számos nemzetközi eredmény fémjelzi ennek sikerességét. Köztük is talán a legfényesebb a 2009-es moszkvai diadal, mely során az U15-ös csapat veretlenül nyerte meg hét másik bajnokcsapat előtt a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség által kiírt Bajnokok Tornáját. A szakosztály széles utánpótlás bázissal rendelkezik a kerületi iskolákba kihelyezett oktatásnak köszönhetően. A gyerekek képzését részben saját nevelésű játékos-edzők irányítják.

Az eredményes szakmai munka és a kiváló körülmények az MKOSZ figyelmét is felkeltették, amelynek következményeként 2011-ben a Vasas lett Magyarország első akkreditált Kosárlabda Akadémiája. A pasaréti műhely számos korosztályos válogatott játékos nevelt már ki a magyar kosárlabdasport számára.

A saját utánpótlására építő felnőtt csapat megalakulása óta az NB I-ben szerepel.