2018.02.14.
Katalónia helyett kadett-örömök

Az immár világranglista-vezető Szász-Kovács Emese Barcelonában vett rész világkupa-versenyen, kadett vívóink számára pedig országos bajnokságot rendeztek.

Barcelonában folytatták a női párbajtőrözők a vk-küzdelmeket, egyéniben pedig szokás szerint Szász-Kovács Emese vitte a legtöbbre. Olimpiai bajnokunkban azonban így is maradhatott hiányérzet, hiszen honfitársát, Mihály Katát még legyőzte a főtáblán, utána azonban a későbbi győztes kínai ellenlábasától egytusos vereséget szenvedett, így végül a 17. helyen végzett. Ehhez képest hétfőn sokkal jobb hír volt, hogy klasszisunk a mostani eredménye ellenére is a világranglista élére állt, az észt Beljajeva és az orosz, Gudkova előtt.

Barcelona helyett Budapesten várt ránk több öröm párbajtőrben, hiszen a kadet ob-n több érmes helyezést is felmutatott hagyományosan eredményes pasaréti vívóműhelyünk. Férfi párbajtőrben Nagy Marcell diadalmaskodott, de ugyanez sikerült a csapatnak is ebben a fegyvernemben (Nagy Marcell, Régely András, Róna Milán, Semerédy Péter). Halla Péter mellett Fridvalszky Ádámot dicséri a felkészítés.

Női párbajtőrben is jutott egy érem, itt második lett a vasasos csapat.


fotók: hunfencing