2018.02.10.
Amikor nagyon kellett...

Egy nem sok jót előrevetítő negativ sorozat után, magabiztos győzelmet aratott a Vasas Óbuda Jászberényben.
 

Jászberény VT – Vasas Óbuda 0:3 (-20, -16, -21)
Jászberény, 200 néző.

Vezette: Tillmann, Hováth M.

Jászberény: Adamenya 5, Miklai 7, Ivonkina 5, Bleicher N. 6, Miranda 5, Pintér 8. Csere: Lékó (liberó), Bertók, Schmidt.
Vezetőedző: Deme Gábor

Vasas: Vietti 5, Török 8, Bodovics 5, Simic 20, Kostelanská 11, Haneline 10. Csere: Juhár (liberó), Németh A..
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Nyeretlenül állt az Extraliga eddig lezajlott három mérkőzése után a Vasas a bajnoki tabellán, és ehhez a tényhez nem egyszerű hozzászokni, ráadásul a nemzetközi sorozatokban sem remekelt az utóbbi időben a csapat. Szombat délután ahhoz a Jászberényhez látogatott Jókay Zoltán együttese, akik szűk egy hónpja  a Folyondár utcában múlták felül együttesünket.
Az előjelek tehát nem voltak túlzottan reménytkeltőek, ám vasasvolleyball.hu helyszíni beszámolója alapján a lányok ismét váratlant húztak. Ez már az első percekben megmutatkozott, magabiztosan és eredményesen kezdtünk, és ez kép aztán a mérkőzés végéig kitartott, így meglepően simán nyertük meg a találkozót.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Bizonyos mértékig engem is megleptek a lányok a mai produkcióval, nem számítottam arra, hogy ekkora változás áll be bizonyos alapdolgok terén. Szerencsére ma sem a koncentrációval, sem a határozottsággal nem volt probléma, annak pedig külön örülök, hogy a menetrendszerű hullámvölgyek is elkerültek minket, illetve ha érzékelhető volt némi visszaesés, akkor az akarat és az odafigyelés segítségével hamar túllendültünk ezeken. Jól nyitottunk ezzel elbizonytalanítottuk riválisunkat, tartósan kézben tudtuk tartani az egyes labdamentek sorsát. Olyannyira elégedett voltam a látottakkal, hogy egyetlen egy cserével letudtuk a meccset.
Fontos volt  a győzelem, hiszen ennél nincs jobb orvosság az önbizalomhiányra, és bízom benne, hogy Csortos tanár úr is elégedetten nyugtázta ezt a tényt odafent...