2018.02.08.
Nagy küzdelmek és bronzérem

Véget ért az F14-es fedettpályás országos bajnokság.

Az ígéretes F12-es szereplés után az eggyel idősebb, F14-es korosztályé volt a főszerep a fedett pályás országos bajnoki küzdelmekben.

A Vasas Körmöczy Akadémia a fiúk küzdelmeiben három versenyzővel képviseltette magát, mindnyájuk elsőévesként próbált szerencsét a korosztályban.

Markovits Milán az első körben simán nyert a selejtezőból érkező ellenfelével szemben, ezután azonban a korosztály egyik legjobbjával, Mészáros Patrikkal került szembe. Milán mindent megpróbált, így rendkívül szorossá tudta tenni a mérkőzést, a legfontosabb pontokat azonban nem tudta megnyerni, így nem jött össze a továbbjutás.

Sávay Zalán is eddig a körig jutott, az első fordulóban kiemeltként nem volt nehéz dolga, ezután viszont nem bírt Patay Árpáddal. A szettek alapján sima végeredmény született, de valójában jóval nagyobb csatát hozott ez a meccs.

Kuthy Kolos két nyertes meccs után a negyeddöntőben Orosz Botonddal találkozott. Ez a párosítás pedig igazi drámát hozott: az első szett tie breakjében egy döntő jelentőségű labdánál másodszor is figyelmeztették illetlen beszéd miatt versenyzőnket, ami végül megpecsételte a sorsát. Ráadásul az újabb nem helyes reakciójáért további büntető gémet is ítéltek ellene. Ekkor Fonó László vezetőedző nyugtató szavaira volt szükség, amelynek köszönhetően megnyerte a második szettet, a döntő játszmában pedig egy újabb kiélezett tie break után tudták csak legyőzni.

Ez volt tehát az egyéni, párosban a Kuthy-Markovits páros döntős szett szuper tie breakben búcsúzott az első számú kiemelt ellen, egyre inkább összehangolt játékot nyújtva.

Mégsem maradtunk érem nélkül, hiszen Sávay Zalán Mészáros Patrikkal az oldalán két nehéz meccset megnyerve végül az elődöntőben maradt alul, így harmadik helynek örülhetettek.

Fonó László a következőképpen értékelte tanítványai szereplését: - Voltak nagyon jó pillanataink, szép eredményeink, de maradt bennem azért egy kis hiányérzet. Azt tudni kell, hogy ez az országos bajnokság mindig beleesik az év eleji felkészülésbe, így ilyenkor még közel sincsenek csúcsformában a versenyzők. Ez Markovits Milánon nem látszott, aki remek megoldásokkal állt helyt egyéniben. Sávay Zalán lelkiismeretesen készült az edzéseken, de a versenyeken még nem tanult meg kellően felszabadultan játszani, ez pedig egyesben és párosban is kicsit rányomta a bélyegét a szereplésére, függetlenül a bronzéremtől. Kuthy Kolos pedig valóban drámai körülmények között esett ki, természetesen nem elfogadható, ahogy viselkedett a pályán, de büszke vagyok rá, hogy utána talpra állt és maratoni meccsre késztette az ellenf elét. A Markovits-Kuthy páros is nagyon szépen kezd összeszokni, bennük nagyon bízom a nyári országos bajnokságot illetően.


Sávay Zalán és Mészáros Patrik, a bronzérmes páros