2018.02.01.
Kardkörkép, remek eredményekkel

Katona Renáta a nemzetközi felnőttmezőnyben is megmutatta magát.

Megszoktuk már, hogy férfi kardban számolhatunk be elsősorban Vasas-sikerekről nemzetközi szinten, ám örömteli fejlemény, hogy a női szakág is mozgolódik. Klubunk tehetsége, Katona Renáta, aki pár hete a Magyar Kupa aktuális fordulójában nyert aranyat, ezúttal csapatban szerzett egy értékes negyedik helyezést a baltimore-i felnőtt világkupán. László Luca, Márton Anna és Pusztai Liza alkotta vele együtt a négyest. Katona Renáta az ukránok elsőkörös legyőzésénél igazi vezér volt, majd az olaszokat is bravúrosan leléptük, ezután viszont a kínaiak megálljt parancsoltak nekünk az elődöntőben. A bronzmeccsen Dél-Korea következett, 45-44-re maradtunk alul, így tényleg csak egy kar(d)nyújtásnyira volt az érem.


Katona Renáta az ukránok ellen

Közben a kadet férfi kardozóink itthon vitézkedtek, olyannyira, hogy a Horváth Gergő, Hunyady Bendegúz, Rabb Krisztián, Szántó Zoltán összeállítású csapat megnyerte az országos bajnokságot.
Junior női kard válogatót is rendeztek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, amelyen Kelecsényi Mirabella révén gazdagodtunk egyéni bronzéremmel.


A kadetbajnok csapat (fotók: hunfencing)

A kardparádé pedig a következő hétvégén is folytatódik: Padovában az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró világkupa-versenyt, a Luxardo-kupát rendezik. Szatmári András címvédőként, Szilágyi Áron pedig korábbi győztesként utazik. Nem rossz kilátások…