2018.01.17.
Tripla Vasas-siker

Katona Renáta és Szatmári András diadalmaskodott a 2018-as év első Magyar Kupa versenyén kardvívásban, de csapatban is jutott egy aranyérem a Vasasnak.

Januárban a Magyar Kupa soros fordulójával kezdték az évet az ország legjobb kardozói. No nem mindenki, hiszen kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron például hiányzott a viadalról. A világbajnok Szatmári András viszont ott folytatta, ahol az előző évben abbahagyta:  Gémesi Csanádot, Decsit Tamást és Iliász Nikolászt megelőzve aranyérmet nyert  a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Klubunkból Nagy Pál ötödik, míg Habony Viktor a nyolcadik helyen végzett.

Az Vasas-öröm pedig duplává nőtt a női verseny után, hiszen Katona Renáta sem talált legyőzőre, így többek között a világelitben szereplő Márton Annát is maga mögé utasítva diadalmaskodott a külföldi versenyzőkkel is kiegészülő mezőnyben.  Ráadásul nem ez volt az egyetlen érmünk, hiszen Kelecsényi Mirabella is felállhatott a dobogó legalsó fokára.

A hab a tortán a csapatverseny lett számunkra, legalábbis a hölgyeknél, ahol szintén Vasas-sikernek örülhettünk a Katona Renáta, Kelecsényi Mirabella, Kornéth Emese, Pénzes Borbála kvartettnek köszönhetően. Érdekesség, hogy a második az orosz válogatott lett, hiszen a viadal egyben U23-as európai körverseny is volt.


fotó: hunfencing

A vasasos vívósikerek tehát töretlenül folytatódnak az új évben is, nem véletlen, hogy az utanpotlassport.hu által hagyományosan meghirdetett „Hónap műhelye-díj” aktuális körében a szakosztály is jelölt. Szavazni itt lehet.