2018.01.12.
Piros-kék hétvége

Nagyon fontos bajnokit játszanak a hokisok és női kosárlabdázóink, Pécsre utaznak a férfikosarasok, a röpisek a Jászberényt fogadják.

SZOMBAT

15:00 – Női kosárlabda: BEAC Újbuda–Vasas Akadémia (NB I/A-csoport, 13. forduló)
Majdnem hatalmas bravúrt hajtott végre női kosárcsapatunk, miután a hét közben alaposan megszorongatta a Diósgyőrt, ráadásul idegenben. Végül „csak” 79-76-ra kaptunk ki Miskolcon, ez pedig több mint biztató a nagyon fontos BEAC elleni mérkőzés előtt. Balogh Judit csapata a sereghajtó, a Vasas játékereje azért meghatározóbb, így reális esély lehet a győzelemre.

VASÁRNAP

14:40 – Jégkorong: MAC Budapest–Vasas SC (Erste Bank Young Stars League, 25. forduló)
Az utolsó alapszakasz mérkőzés következik az osztrák bajnokságban, melynek tétje a harmadik hely. Ez azért lenne üdvözítő, mert így automatikusan a felsőházi rájátszásba kerülne a Vasas, a középszakaszban pedig a legerősebb csapatokkal küzdhetne, a későbbi kezdőpozíciók eldöntésére. Ebben a szezonban kétszer már megvertük a tavalyi bajnoki döntős riválisunkat, a mostani harmadik siker nagy lendületet adna a folytatásra.

17:00 – Férfi kosárlabda: PVSK-Kronosz Kiadó–Vasas Akadémia (NB I/B, Piros-csoport, 15. forduló)
Sorozatban nyolcadik sikerét aratná a Vasas, ami tovább tolná feljebb csapatunkat a tabellán. Jelenleg épp a negyedik Péccsel állunk nagy harcban, ők két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mi 8 győzelemmel és 6 vereséggel állunk, ők 7-5-ös mutatóval. Az első körben nyerni tudott a Pécs a Sport11 csarnokban, 81-71-re, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. Több légiós is szerepel a baranyai csapatban, összességében szép, megsüvegelendő eredménynek számítana az újabb győzelem.

18:00 – Röplabda: Vasas Óbuda–Jászberény VT (Extraliga, 1. forduló)
Az alapszakasz végeztével elkezdődik az Extraliga a női bajnokságban, amelyre kiválóan hangolt a csapatunk, hiszen továbblépett csütörtökön a Challenge-kupában liechensteini ellenfelével szemben. Az első ellenfél a Jászberény lesz, amely az alapszakasz másik csoportjában a Békéscsaba és az UTE mögött a harmadik helyen zárt (a Gödöllőt, a Budaörsöt és a Szombathelyt megelőzve). Ha komoly céljaink vannak, nem is lehet más az elvárás, mint a győzelem.