2018.01.10.
Ott vagyunk a Komjádi-kupa negyeddöntőjében

Szegeden is nyert a Vasas SC a rangos utánpótláskupa „nyolcaddöntőjében”.

Komjádi-kupa, a nyolc közé jutásért:

Szegedi Vízipóló Suli–Vasas SC 4-9 (0-1, 1-2, 3-3, 0-3)

SZVPS: Leposa – Berki 1, Mekkel, Korbán, Irmes M. 2, Börcsök, Fodor R. Csere: Almási, Szalai, Zatykó, Holka 1. Vezetőedző: Varga Péter

Vasas: Dévai – Ladányi Á. 2, Sélley-Rauscher, Fazekas G., Bencz 3, Burián 1, Simon H. 1. Csere: Makszim 1, Hajdu A., Trombitás 1, Péter L. Vezetőedző: Plézer János

Gól/emberelőny: 3/6, illetve 2/6
Ötméteresek: -, illetve 0/1

Továbbjutott a Vasas SC 22-7-es összesítéssel.

A Komjádi-kupa első játéknapján, kedden 13-3-ra sikerült legyőzni a szegedieket, így azt is mondhatnánk, hogy talán formalitás volt a visszavágó másnap. A mieink ettől függetlenül idegenben is nyerni szerettek volna, és ez a vágyuk sikerült is – köszönhetően annak, hogy amikor kellett, azért odatették magukat.

Nem sok gól esett egyébiránt a meccsen, örömteli, hogy leginkább a szegedi találatokból volt kevés, megint jól védett például Dévai Kristóf (11/15). Bencz Rolf lett a mezőny legeredményesebb játékosa a maga három góljával, az ő gólerősségére a sorozat későbbi szakaszában is nagy szükség lesz.

Plézer János vezetőedző értékelése:
"Kellően megadtuk a tiszteletet az ellenfélnek azzal, hogy az első mérkőzésen tíz góllal nyertünk, és a másodikon is a győzelmet tűztük ki célul, semmint a könnyelműbb játékot. Egy edző sosem lehet elégedett, de úgy érzem, hogy ez a két nap jól sikerült, a két mérkőzésen kapott 7 gól kifejezetten hízelgő. Várjuk a sorsolást és a folytatást."

További eredmények:

Szolnok-Eger 3-20 (továbbjutott az Eger)
OSC-Kaposvár 7-14 (továbbjutott a Kaposvár)
Miskolc-UVSE (továbbjutott az UVSE)

Korábban már továbbment a Ferencváros, míg a többi párharcban csütörtökön lesz döntés.

A következő kört január 20-21-én rendezik, akkor már a négy közé jutás lesz a tét.

D.S.