2018.01.10.
40 percig partiban voltunk

Helytállt csapatunk Debrecenben, de a hajrára elfáradtunk.

DVSC-TVP–VASAS SC 32–23 (15–12)
Debrecen, 1100 néző
Vezette: Asztalos, Bárkányi

DVSC: Lajtos – Csáki 1, Punyko 4, Grigel 6, Pálsdóttir 1, Deszpotovics 6, Vantara-Kelemen 5.Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Hajduch 1, Sirián 2, Varsányi 3, Hársfalvi 1, Jezsikava 1 (1), Román, Pénzes 1 (1).  Edző: Vida Gergő

VASAS: Győri – Arany 5, Kocsis, Németh N., Mester N. 2, Agovics 1, Fekete B 6. Csere: Tzintzis (kapus), Kuczora 5 (1), Pados 2 (2), Németh M. 1, Becséri 1, Hansághy, Moutsogianni, Szeberényi. Megbízott edző: Varga Márta

Kiállítások: 6, ill. 12 perc, Hétméteresek: 6/2, ill. 5/3.

Kovács Péter vezetőedzőről köztudott, hogy a vasasos munkája mellett a Nemzetközi Kézilabda Szövetség módszertani bizottságának oktatásért felelős tagja. Így fordulhatott elő, hogy a pénteken kezdődő horvátországi férfi Európa-bajnokság felvezető szakmai programja miatt nem tudott elutazni Debrecenbe a vasasos lányokkal. Helyette a másodedző Varga Márta dirigálta a mieinket, így tudtuk, hogy jó kezekben lesz a csapat.

No meg azt is sejthettük, hogy az általa jól ismert és mentorált saját nevelésű tehetségek is szerepet kapnak a hajdúsági mérkőzésen. A meccs elején Kuczora Csenge és Arany Rebeka is góllal hálálta meg a bizalmat, és annak örülhettünk elsősorban, hogy a közelmúltbeli kupatalálkozóval ellentétben a Loki nem húzott el pillanatok alatt.


fotó: DVSC

Tartottuk a lépést, a félidőben 15-12-re vezettek a hazaiak. A folytatásban ennél is közelebb zárkóztunk, a már említett fiatalok mellett Fekete Bozsana jeleskedett a góllövésben. Húsz perccel a vége előtt 18-17 állt a táblán, de később kiderült, ez volt ma a maximum a csapatunkban. A végjáték a debreceniekről szólt, akik folyamatosan növelték a különbséget, amely tíz fölé is ment, de a végén Arany és Fekete góljaival felragasztottuk a szépségtapaszt, a DVSC-TVP 32-23-ra nyert.

Az NB I-es edzőként debütáló Varga Márta így értékelt honlapunknak:
- Jó érzés volt itt lenni a csapattal, magával ragadott a debreceni hangulat, de nyilvánvalóan senki nem arra kíváncsi, hogy én mennyire élveztem a mérkőzést. Azt mindenesetre komoly fegyverténynek tartom, hogy 40 percig partiban tudtunk lenni a Debrecennel. Úgy éreztem, többször is megleptük őket, amikor rendezetlen védelem ellen tudtunk gyorsan támadni. A lányok hozzáállásával, a pályán mutatott mentalitással abszolút elégedett vagyok, azt viszont ki kell elemezni az MTK elleni meccsig, hogy mi történt az utolsó negyedórában, és miért vétettünk olyan hibákat, amelyek miatt végül szétnyílt a meccs. A csereként beálló Tzintzis Alexandra remekül védett, rajta kívül Becséri Kitti és Fekete Bozsana teljesítménye kiemelendő, de Kuczora Csenge és Arany Rebeka is bizonyították, hogy jó úton járnak.