2018.01.10.
Zsinórban a hetedik siker!

A Békés csapatát 92-54-re verte a Vasas Akadémia az NB I/B Piros-csoportjának szerdai játéknapján.

NB I/B, Piros-csoport, 14. forduló:

Vasas Akadémia–Calle Pubfood Békés 92-54 (30-10, 14-21, 27-10, 21-13)

Vasas: Andrássy G. 14/3, Kiss B. 7, Moravcsik 10, Katona 13/6, Boros 5. Csere: Sólyom 9/3, Csík Richárd, Csík Roland 6, Barócsi 2, Kozma 4, Kovács B. 11. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József

A Békés legjobb dobói: Nagy B. 10, Koma 8, Gruda 7

Eljutottunk oda, hogy egy középcsapat elleni találkozó már kötelező győzelemként értelmezhető a parádés sorozatot magáénak tudó Vasas Akadémia számára. Faragó Péterrel a kispadon hat sikert aratott egymás után a bajnokságban a kizárólag magyar játékosokkal fellépő, az utánpótláskorú játékosok szerepeltetését előtérbe helyező csapatunk (emellé jön még két győzelem a Hepp-kupában is).


Moravcsik Áron is remekelt a Békés ellen

Legyőztük a bajnokság első körében mindhárom dobogóst, az Oroszlányt ráadásul idegenben, így a Békés elleni hazai bajnokin jó esélyekkel léphettünk parkettre, attól függetlenül, hogy még Saeed Armaghani szakmai igazgató irányításával az „őszi” körben alulmaradtunk idegenben, akkor a békésiek 81-72-re nyertek, mellesleg az volt a szezon első tétmérkőzése.

Nos, ezúttal már az első negyedben odacsapott a Vasas Akadémia, 30-10-re hozta a tízpercet, ezzel „azonnal” 20 pontos előnyre tett szert (30-5 is volt az állás). Mint a legutóbbi meccsek döntő részében, ezúttal is igazi csapatmunkát mutatott be a társaság, tíz játékos szerzett pontot, igazságosan megosztoztak a srácok a 92 ponton, amit végül sikerült összerántani. S mivel a Békés neve mellett a 40. perc végeztével csak 54 pont virított, elmondhatjuk, hogy a szezon eddigi legfölényesebb győzelmét hozta a csapat a bajnokságban.

A győzelemmel tartjuk a lépést a negyedik PVSK-val, ráadásul vasárnap éppen a mecsekiekhez látogatunk, tovább lehet javítani majd az összmérleget.

Faragó Péter vezetőedző így látta a történteket:
„Kisebb ellenállásba ütköztünk, mint amennyire számítottunk rá, de ez azért saját magunknak is köszönhető volt. Arra készültünk egész héten, hogy a három meghatározó játékosuk közül minimum egyet vagy kettőt kikapcsoljunk, szerencsére mind a hármat semlegesíteni tudtuk. Az első negyedben már elvettük a kedvüket, s annak ellenére, hogy 13 vagy 14 pontra feljöttek, jó csapatmunkával újra el tudtunk húzni. 20-25 pont után már a vendégek szétestek, míg a rotáció során pályára küldött játékosai is tudtak hozni egy jó szintet. Ezzel a különbséggel is megérdemelten nyertünk.”

D.S.