2017.12.05.
A Népligetbe látogatunk

Hogy a látogatás milyen eredménnyel zárul, talán sejthető, de azért a tisztes helytállás egyáltalán nem elérhetetlen cél a VasasPlaket számára.

Még november 4-én találkozott volna egymással az FTC-PQS Waterpolo és a VasasPlaket a bajnokság 6. fordulójában, de aznap a zöldek európai Szuperkupa-mérkőzést játszottak a Szolnokkal. Bő egy hónappal később érkezik a pótlás, szerdán, igen későn, fél 9-kor fújja meg a sípot Csanádi Zsolt vagy Fodor Rajmund (ők vezetik a találkozót).

A mérkőzésnek – mondani sem kell – egyértelmű esélyese a Ferencváros, hiszen a kerete bombaerős, és még akkor is feléjük billen a mérleg, ha momentán egy csalódott csapatról beszélhetünk, hiszen a hétvégi Magyar Kupa-elődöntőben büntetőkkel alulmaradt a Szolnokkal szemben. Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Németh Toni, Sedlmayer Tamás és Manhercz Krisztián személyében korábbi Vasas-játékosokat láthatunk majd a túloldalon, de ezek már igen régi emlékek.


Burián Gergelyre sűrű napok várnak a héten (Fotó: Vasas Attila)

A frissebbek között egy nem túl szívderítő élmény áll az élen, az utolsó bajnokit ugyanis elveszítette csapatunk az UVSE ellen, az ott megszerezhető három pont pedig rettentően hiányzik. Annak birtokában a harmadik helyen állna csapatunk, így viszont már csak soványan tartja a negyedik, még felsőházi rájátszást érő pozíciót, jelenleg két ponttal előzzük meg a Debrecent.

Teljesen egyértelmű, hogy a szerdai találkozóval is a következő fordulóra, a december 16-i debreceni bajnokira készülünk, az ugyanis sorsdöntő lesz a szezon további szakaszára nézve (is). Addig egyébként válogatott szünet is lesz, hiszen előbb edzőmeccseket vív a három Vasas-játékost (Simon Henrik, Burián Gergő, Bencz Rolf) a soraiban tudó magyar bő keret Kanadával, majd a szűkített keret december 12-én Hollandiában játszik világliga-selejtezőt.

A Ferencváros eddig egyetlen bajnokit vesztett el ebben az idényben, a Szolnok elleni hazai találkozót, a Vasas az UVSE elleni pofon mellett a papírformának megfelelően maradt alul a listavezetővel szemben, míg a BVSC-vel és az első fordulóban az UVSE-vel döntetlent ért el.

Burián Gergelyre fontos szerep hárul majd a csapatban ezúttal is, és épp ezt emeli ki ő is előzetesében, mármint, hogy csapatként kell működnie a társaságnak szerdán is – nem kevésbé majd december 16-án, Debrecenben.

„Meg szeretnénk nehezíteni a Ferencváros dolgát, nyilván nem lehet más a célunk, nem tesszük fel a kezünket. Az lesz a fontos ezen a mérkőzésen és a napokban is, hogy stabil játékot nyújtsunk, védekezésben és támadásban is korrekt, higgadt legyen a játékunk. Ezt a mérkőzést gyakorlásnak fogjuk fel, de oda kell figyelnünk, csapatként kell működnünk. Legutóbb az UVSE ellen nagyon rosszul játszottunk, beleestünk abba a hibába, amit mindenképp el akartunk kerülni. Rossz egyéni megoldások jellemezték a csapatot, mindannyiunkat, lebecsültük az ellenfelet, pedig nem így terveztük. Az ellenük elvesztett 5 pont nagyon hiányzik, sokkal jobb helyzetben lennénk. De még így sincs nagy baj, továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk. Fontos lesz Debrecenben nyerni, de még ott lesz egy Kaposvár elleni idegenbeli meccs és a Szőnyi útra is pontért, pontokért megyünk.”

A VasasPlaket fiatal játékosa beszélt a rá váró, hétvégi válogatott feladatokról is, a legutóbbi keretedzés tapasztalatait is felhasználva.

„Legutóbb két nap alatt is nagyon sokat tanultam a meghatározó válogatott játékosoktól, nagy élmény volt velük együtt edzeni. Nagyon örültem az akkori és a mostani meghívónak is, igyekszem olyan benyomást kelteni, hogy máskor is bizalmat kaphassak. Kanadát nem ismerem, de biztos hasznos lesz az edzőmeccs velük, nekünk ez egy nagy lehetőség a bizonyításra” – fogalmazott Burián Gergely.

Az E.ON OB I 6. fordulójából elhalasztott mérkőzések:

Kaposvári VK-UVSE – december 6., szerda, 19.30
FTC-PQS Waterpolo-VasasPlaket – december 6., szerda, 20.30 (Népliget, vezeti: Csanádi, Fodor R.)

Az alapszakasz "A" csoportjának állása:

1. Szolnoki Dózsa 9 9 - - 155-56 27
2. FTC PQS Waterpolo 6 5 - 1 103-38 15
3. BVSC-Zugló 8 4 1 3 80-73 13
4. VasasPlaket 7 3 2 2 59-62 11
5. Debreceni VSE 8 3 - 5 74-93  9
6. AVUS Szombathely 8 2 - 6 65-116  6
7. UVSE 7 1 1 5 52-96  4
8. Kaposvári VK 7 1 - 6 39-93  3

D.S.