2017.12.04.
Parádés siker St. Pöltenben

Az Okanagan ellen korábban elmaradt mérkőzést pótoltak be a fiúk hétfőn kora délután. Nagyon szép győzelem lett belőle.

Erste Bank Young Stars League, 20. forduló:

Okanagan HCE–Vasas SC 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
Gólszerzők:
  Szlépka (5.), Rózsa I. (21.), Faragó (31.), Czakó (57.)

Hat napon belül a negyedik mérkőzését játszotta szokatlan időpontban, hétfőn kora délután a Vasas SC juniorcsapata. St. Pöltenben kellett jégre lépni az Erste Bank juniorliga A-csoportjának harmadik helyezettje, az Okanagan HCE ellen.

Ladányi Balázs vezetőedző a Slavija Ljubljana elleni szombati, 3-2-re megnyert mérkőzés után elmondta, nem engedheti meg magának a csapat azt a lazaságot, amit 3-0-s vezetés után mutatott be a szlovének ellen, már csak azért sem, mert az osztrák együttes nagyobb játékerőt képvisel.


Rózsa István két gólt szerzett

Ennek megfelelően „állt bele” a Vasas a meccsbe, és Szlépka Armand 5. percben szerzett találata remek kezdést jelentett. Azért is kellett a három pont a mieinknek, mert továbbra is igyekeznek a fiúk odaérni az alapszakasz harmadik helyére a csoportban, ami automatikus felsőházi szereplést jelentene. Győzelem esetén hat pontra megközelítette volna a csapat a jelenlegi harmadik MAC-ot, amely két meccsel többet játszott mindezidáig (ráadásul még kétszer találkozunk a MAC-cal a hátralévő időben, mint ahogyan a második helyen álló Fehérvárral is fogunk még).

Rózsa István a második harmad elején, 30 másodperccel a kezdés után megduplázta az előnyünket, sőt, tíz percre rá ismét betaláltunk Faragó Richárd révén, így megnyugtató, 3-0-s részeredmény mentén haladt szépen a Vasas a győzelem felé – a mieink kapuját Farkas Gergely védte egyébként ezúttal.

Kiegyenlített volt egyébként a játék, már ha a kapura lövések számát vesszük alapul, a negyedik Vasas-gól után 24-22 volt az arány a próbálkozásokat tekintve, azaz a mi kapusunk is próbára volt téve.

Viszont nem sikerült neki gólt ütni ezen a kora délutáni mérkőzésen, a támadójátékunk is rendben volt, nagyszerű, 4-0-s Vasas-sikert jegyezhettünk fel. Sebestyén Dávid is bemutatkozott a csapatban, a MAC-ból érkező játékos a vezetőedző szerint hozzátette a magáét a győzelemhez, lendületet hozott a játékunkba.

Remek hétkezdés!

Ladányi Balázs vezetőedző így összegzett:

"Végre azt az arcát mutatta a csapat és olyan teljesítményt nyújtott, amit vártunk. Végig megfelelő volt a srácok munkája, persze, hibák mindig akadnak, most is akadtak, de összességében mindig volt valaki, aki a csapaton belül ezeket a hibákat kijavította. 3-0-s vezetésünk után most nem az volt a kérdés, hogy megnyerjük-e a meccset, hanem az, hogy hogyan zárjuk a záróharmadot, milyen képet mutat a játékunk. Azt kell mondjam, hogy nagyon jól nézett most ki a csapat, és nagyon hiányzott, nagyon kellett már egy ilyen győzelem a társaságnak. Magabiztos sikerrel jelentkeztünk a válogatott szünet előtt, pontosabban már a válogatott szünetben, hiszen két játékosunkat, Garbacz Mátét és Bukor Rajmundot nélkülöztük ezúttal. Nagyon jó volt tehát az összkép, nagyon örülök a mutatott játéknak és a három pontnak."

Az EBYSL B-csoportjának állása:

1. Fehérvár 53 pont (20 meccs)
2. Znojmo 49 pont (22)
3. MAC 48 pont (22)
4. Vasas SC 42 pont (20)
5. Debrecen 36 pont (22)
6. Hokiklub Budapest 29 pont (23)
7. UTE 27 pont (23)
8. Győr 13 pont (21)

D.S.