2017.12.03.
Már az érem sem hiányzik

A Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvilágkupát követő csapatversenyen, a Zarándi Csaba világkupa viadalon harmadik helyen zárt a magyar válogatott.

Négy mérkőzésen lépett pástra vasárnap Győrben a magyar férfi kardcsapat. Ez a négyes szám egyben a legideálisabb esetben létrejöhető mérkőzésszámot is jelentette, vagyis gyakorlatilag akár az aranyra is elég lehetett volna. Ezúttal azonban a bronzért vívhatott a magyar együttes, miután az olaszok elleni elődöntőben alulmaradtak a fiúk.

Begium ellen kezdtünk, a kialakult huszonhat tusnyi különbséghez Szatmári András kilenc, Szilágyi Áron hét találatot tett hozzá. A negyeddöntőben a világbajnoki bronzérmes irániak ellen kétszeres olimpiai bajnokunk vitte a prímet, plusz tízzel zárt.
Az elődöntőben az olaszokkal nagyot csatáztunk, szinte végig nálunk volt az előny, Áron 40:37-ről kezdhette az utolsó assszót, ám nem sikerült a döntőbe kormányoznia társait és saját magát, igaz ebben az erősen bizonytalankodó zsűrinek is része volt.
A bronzmeccsen az örök rivális Oroszország várt ránk, 45:40-re nyertünk, és így megszületett az előző napi egyéni verseny után hiányolt érem.


Szatmári András, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Gémesi Csanád  (fotó: hunfencing.hu)