2017.12.02.
Kaposváron is alulmaradtunk

A bajnokságban egymás után másodszor is vereséget szenvedett a Vasas Óbuda.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Vasas Óbuda 3:1 (21, -23, 18, 19)
Kaposvár, 200 néző.

Vezette: Adler, ifj. Szabó P.

Kaposvár: Lutter L. 1, Araujo 15, Harmath 1, Háfra 7, Kanizsai 6, Leidgeb 10. Csere: Csitári (liberó), Fábián, Horváth A. 8, Iricanin 10, Sitkey 4, Kocsi.
Vezetőedző: Zarka Péter

Vasas: Vietti 2, Török 11, Bodovics 2, Simic 17, Kostelanská 11, Haneline 14. Csere: Juhár (liberó), Papp 4, Mihály 1, Durst A.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Nem ígérkezett könnyű feladatnak újra megtalálni a győztes formát a Vasas Óbuda számára a soros bajnoki fordulóban, hiszen az idei Kaposvár egyértelműen szintet lépett korábbi önmagához képest. A találkozó aztán igazolta ennek a megállapításnak a jogosságát, hiszen vendéglátóink tulajdonképpen nagyobb nehézség nélkül írtak történelmet, először legyőzve együttesünket.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Négy meccset veszítettünk el egymásután, nehéz ezt megélni, ugyanakkor talán abban találhatunk fogódzkodót, hogy valamivel jobb teljesítményt nyújtottunk ma, mint a legutóbbi találkozónkon. Nyilván a vereség ettől még vereség marad, de a hitet muszáj valahogy visszaszerezni.
Sajnos ismét rengeteget hibáztunk, és ezek a hibák egymást gerjesztették, azt is mondhatnám, hogy  a mérkőzés folyamán sokszor az ellenfélnek gyártottuk a pontokat, és ezzel jelentősen megkönnyítettük a dolgukat. Komoly probléma, hogy  a kiélezett szituációkban hiányzik az a fajta higgadtság, amelynek segítségével, kézenfekvő  megoldásokat húznánk elő az adódó helyzetek megoldására. Kellene, hogy legyen vezére a csapatnak, ilyen játékos viszont – olyan aki húzta volna magával a többieket – ma sem akadt. Pedig csak akkor épül fel újra  a játékunk, ha egyénenként rendben lesznek a fejek, képes lesz mindenki felelőséggel végezni a dolgát  a pályán.