2017.12.02.
Szatmári ötödik

Győrben randevúzott a kardvilág elitje.

A tavalyi évhez hasonlóan a győri Audi Aréna adott otthont a Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvilágkupának, amely a résztvevők számát és minőségét tekintve idén is az egyik legrangosabb esemény volt a szakágban. A szombati egyéni etapban mi persze elsősorban a múlt heti országos bajnokság két vasasos csillagára, Szatmári Andrásra és Szilágyi Áronra koncentráltunk. Mindketten jól kezdtek, és a legjobb harminckettő között már csak ők képviselték a magyar színeket.

Áronnak végül ez a kör jelentette a végállomást, a koreai Hvang ellen nem igazán ment neki a vívás, és viszonylag sima vereséget szenvedett. Közben Andris nagy csatában legyőzte a román Dolniceanut, majd az iráni Pakdamannal is „végzett”, így a szervezők is fellélegezhettek, hiszen lett magyar érdekeltje a délutáni nyolcas döntőnek.

Világbajnokunk ebben a körben a francia Anstett ellen nem kezdett koncentráltan, és ez végzetesnek bizonyult, hiszen az asszó hátralévő részében már nem tudta utolérni riválisát, aki 11-15-re győzött. Szatmári így az ötödik helyen végzett, ami összességében remek eredmény. Az egyéni küzdelmeket a tavalyi évhez hasonlóan a koreaiak fiatal versenyzője, Oh Sanguk nyerte.

Holnap jön a csapatverseny, amely során már az érem is felkerülhet klasszisaink nyakába.

Végeredmény: 1. Oh Sanguk (koreai), 2. Resetnyikov (orosz), 3. Apithy (francia) és Anstett (francia), 5. Szatmári András …18. Szilágyi Áron


Fotó: hunfencing.hu