2017.11.13.
Magyar Kupa-bronz, 4. hely a World Touron

A Vasas G-Force csapata a harmadik helyen zárta a szezon első jelentős hazai megméretését, a Magyar Kupát. A Szekeres-Nagy páros Szocsiban bizonyított.

A Lados Tamás, Major Gergely, Szarvas Gábor, Szabó Gergely, Dencső Blanka, Szarvas Mónika összeállítású Vasas G-Force a harmadik helyen zárta a kupaküzdelmeket.


A Vasas G-Force csapata a második hétvégén

A kétfordulós verseny második hétvégéjén már a kiemelt csapatok is csatlakoztak a küzdelmekhez. Szabó Gergely, a csapat skipje így összegzett:

„Hosszú és fárasztó szombatunk volt, mert először az ifi fiúválogatottat vertük meg, majd következett a felnőtt férfiválogatott, akiket szintén sikerült legyőznünk. Ezután a női válogatottal mérkőztünk meg, akiktől szoros csatában vereséget szenvedtünk, végül az elődöntőbe jutásért a siket férfiválogatottat kellett legyőznünk. Ez sikerült, így teljesítve az előzetes célkitűzésünket, bejutottunk a legjobb négy közé. Az elődöntőben újra megmérkőztünk a női válogatottal, akikkel ugyan megint végig izgalmas mérkőzést játszottunk, de újfent vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért játszhattunk, azon a mérkőzésen pedig győzni tudtunk a jó erőkből álló End Hunters néven induló női csapat ellen. Összeségében elégedettek vagyunk az elért eredménnyel, de a verseny megmutatta, miben kell még fejlődnünk az országos bajnokság kezdetéig, hogy még fényesebb érem csilloghasson a nyakunkban.”

A négy vasasos versenyzőt magában foglaló juniorválogatott a 7. helyen végzett a kupasorozatban, míg a Vasas SC Girling csapata a 9. helyen zárt.

„Sajnos, nem jutottunk be a négy közé. Három meccset vesztettünk, mindhárom ellenfelünk bejutott később a négyes döntőbe. A hetedik helyet szereztük meg, jó mérkőzéseken sokat tanultunk”- fogalmazott a juniorválogatott edzője, Sárdi Péter.


A Vasas SC Girling csapata

Eredmények – Magyar Kupa:

A 7. helyért: Juniorválogatott-FTC Jaguars 8-0
A 9. helyért: Vasas SC Girling-SSC Nők 5-4

A négyes döntőben:

UTE-End Hunters 5-3
Team Palancsa-Vasas G-Force 6-4

A döntőben: UTE-Team Palancsa 6-3
A bronzéremért: End Hunters-Vasas G-Force 4-6

Mindeközben a Szekeres Ildikó, Nagy György összeállítású vegyes párosunk (ne feledjük, ők világbajnoki ezüstérmesek is voltak korábban) a hétvégén a Szocsiban rendezett World Tour állomáson jeleskedtek, a negyedik helyen zártak.


Nagy György és Szekeres Ildikó a szocsi versenyen

„Nagyon jó és magas színvonalú verseny volt, nem kevés vb-érmessel. Köszönjük az edzői támogatást” – írta Szekeres Ildikó közösségi oldalán, utalva a remek eredményre.

World Curling Tour (Szocsi):
4. Szekeres Ildikó, Nagy György (Magyarország)

Eredmények, csoportmérkőzések:

Eksuzian, Ignatkov (orosz)-Szekeres, Nagy 1-7
Szekeres, Nagy-Biktimirova, Gadzhikhanov (orosz) 5-10
Szekeres, Nagy-Telnova, Puzanov (orosz) 11-1
Polikarpova, Demidov (orosz)-Szekeres, Nagy 4-6
Mei, Wang (kínai)-Szekeres, Nagy 4-7

A rájátszásban:
Antonova, Adrianov (orosz)-Szekeres, Nagy 8-5
Szekeres, Nagy-Skaslien, Nedregotten (norvég) 3-10

A 3. helyért:
Bikker, Dorn (orosz)-Szekeres, Nagy 10-4

D.S.