2017.11.10.
Piros-kék hétvége

Egyetlen felnőttmérkőzés vár a csapatsportok szerelmeseire (pénteken), de a közvetlen utánpótlásnak több helyütt szurkolhatunk a hétvégén.

A labdarúgó-bajnokság a válogatott két mérkőzése miatt szünetel, a kézilabdázók és a vízilabdázók is csak jövő héten játszanak, s hasonló a helyzet a férfikosarasokkal, akik szerdán már letudták bonyhádi bajnokijukat. Női kosárlabdázóink múlt hétvégi bajnokiját november 19-ére halasztották, és junior jégkorongozóink is csak jövő szerdán lépnek jégre, Debrecenben.

PÉNTEK
19 óra – Röplabda: Vasas Óbuda–TFSE (NB I, 5. forduló, Folyondár utca)

Folytatná hibátlan szereplését a magyar bajnokságban Jókay Zoltán együttese, és a makulátlan mutató megőrzésére jó esély mutatkozik a TFSE csapata ellen. A mieink egyébként fél szemmel már a jövő heti, hazai rendezésű MEVZA-kupa fordulóra is készülnek, akkor az. 1. BVK Bratislava és a magyar bajnok Linamar-Békéscsabai RSE lesz az ellenfél a Folyondár utcában. Sőt, jövő héten is lesz hazai bajnoki forduló, azaz 10 nap alatt négy mérkőzést játszik a Vasas Óbuda.

SZOMBAT
17 óra – Vízilabda: MAFC „112”–Vasas SC (OB I/B, 7. forduló, Szőnyi út)

Ificsapatunk – kiegészülve Fazekas Gergővel, valamint az OB I-ben is érdekelt Tihanyi Bernáttal, Simon Henrikkel, Bencz Rolffal, Sélley-Rauscher Domonkossal, Simon Henrikkel – a másodosztályban is szerepel, s ott egész jó szériában van. Plézer János vezetőedző ráadásul ezen a hétvégén is megfelelő kerettel állhat ki, kevés hiányzóra számíthat, ami jó előjelnek tekinthető. A MAFC ellen a Szőnyi úton csatázik a csapat, győzelmével pedig stabilizálhatja helyét az élmezőnyben (jelenleg a 4. helyen áll, 1 ponttal lemaradva a 2. helytől).

VASÁRNAP
16 óra – Női kézilabda: Solymári SC–Vasas SC (NB II, 8. forduló, Solymár)

Eddig százszázalékos az NB II-ben a Vasas U21-es csapata, amely igazi rangadóra utazik a harmadik helyezett Solymár otthonába. A solymáriak csak a Dunakeszitől kaptak ki hazai pályán (őket 42-19-re verte egyébként csapatunk), most a Vasas azon lesz, hogy esetükben egy kettes szerepeljen ezentúl a vereség rubrikában. Horváth Beáta együttese tehát nyolcadik győzelmére készül, az újabb siker önbizalmat adhat az NB I-ben is szerepet kapó játékosainknak.

D.S.