2017.11.06.
Remek hétvége a páston

Hazai és nemzetközi szinten is kiválóan teljesítettek a Vasas vívói.

A kardozók Algírban kezdték a világkupaszezont, Szatmári András pedig bizonyította, hogy továbbra is remek formában van, hiszen végül az ötödik helyen végzett egyéniben, a nyolc között a később győztes amerikai, Derswitz tudta csak megállítani. Szilágyi Áron a sportág legendás alakját, az olasz Montanót még legyőzte, utána viszont kikapott a francia Apithytől, így összességében a 10. pozícióban zárt.

Másnap a csapatversenyen már az érem is felkerült klasszisaink nyakába, a Szilágyi-Szatmári-Decsi-Gémesi kvartett a harmadik helyen zárt, miután 45-44-es „drámában” győzték le az irániakat a bronzmeccsen


Fotó: hunfencing

Tatán eközben folytatódott a párbajtőr Magyar Kupa. A férfiaknál egyéniben óriási Vasas-dominanciával, hiszen Bányai Zsombor csak a fináléban kapott ki Rédli Andrástól, mögötte pedig sorakoztak a piros-kék csapattársak: Bakos Bálint harmadik, Nagy Dávid ötödik, Koch Máté pedig hatodik lett.

Nem csoda, ha ez a négyes másnap magabiztosan nyerte meg a csapatversenyt, Halla Péter tanítványai így hibátlanok eddig az MK-n ebben a műfajban.

Az már talán nem is meglepő, hogy a hölgyeknél Szász-Kovács Emese ezúttal sem talált legyőzőre, a csapatversenyben pedig végül negyedikek lettek hölgyeink.

És még mindig párbajtőr, igaz nem erről a hétvégéről, hanem kicsit korábbról, de feltétlenül említésre méltó, hogy a budapesti kadet európai körverseny után egy héttel Nagy Marcell ismét dobogós helyezést ért el, ezúttal Klagenfurtban jutott neki egy bronzérem.